Évtizedek óta nem látott felfordulás vár Európára

kamat, hozam, kötvény, profit, pénz,
kamat, hozam, kötvény, profit, pénz,
Vágólapra másolva!
Hatalmas löket kávéra lehet szüksége ma a befektetőknek, ha végig akarják követni az európai gyorsjelentéseket. Húsz éve nem volt ugyanis ilyen sűrű nap a fogyasztási javak piacán.
Vágólapra másolva!

Korán reggel már indul is a csütörtöki gyorsjelentési hullámvasút Európában, melyet nem lesz könnyű egész nap szorosan követni. A fogyasztási javak piacán közép-európai idő szerint a világ legnagyobb sörgyártója, az Anheuser-Busch InBev indítja a napot reggel 7-kor. Mindössze 15 perccel később jelent a Nestlé, majd fél 8-kor a Danone. Ezt követően nyilvánosság elé kerülnek a Diageo, illetve a British American Tobacco számai is – írja a Bloomberg.

A napot 11 órával a kezdet után a L'Oréal zárja majd délután 6-kor a szektorban, de más fogyasztói javakat forgalmazó cégek is jelentenek a nap folyamán. Ezek közül különösen érdekes lehet a francia luxusipari cég, a Kering.

Rég látott tumultus

Nem véletlen, hogy a londoni elemzők brutális napra készülnek.

Összesen ugyanis több mint 3 ezer milliárd dolláros a csütörtökön jelentő vállalatok értéke

a Bloomberg adatai szerint.

Noha a legnehezebb dolguk a fogyasztói szektorra szakosodott elemzőknek lesz – itt összesen ezer milliárd értéket képviselő cégek jelentenek –, de a más iparágakat követő szakértőknek sem lesz könnyű napjuk. A gyógyszeripari cégek közül is sokan számolnak be az eredményeikről, köztük például a Roche Holding, a Bayer vagy az AstraZeneca.

Sűrű napjuk lesz a befektetőknek Forrás: AFP/Philippe Desmazes

Rajtuk kívül olyan kommunikációs cégek jelentenek, mint az Orange, a Telefonica vagy a Telecom Italia, de a közlekedéshez köthető területeken sem lesz unalom. Csütörtökön teszi közzé számait a Volkswagen, az Airbus, valamint a Fiat Chrysler Automobiles is.

Piaci csődület

Mindazonáltal nem csak az elemzőknek – és talán a kávézóknak – lesz nehéz napjuk holnap a pénzügyi központokban. Tekintettel a kiemelkedően sűrű csütörtökre, az alapkezelők sem fognak majd tétlenkedni.

Az eredmények dömpingje pedig akár a volatilitást is megemelheti a részvénypiacokon,

szóval az indexeket is érdemes lesz figyelni a nap folyamán.

Mindent összevetve, a londoni RBC elemzője, James Edwardes Jones azt tanácsolja, a befektetők és az érdeklődők azokra az adatokra figyeljenek, melyek eltérnek a várakozásoktól.