Elfogták minden idők egyik legnagyobb netes csalóját

bitcoin hacker valuta
Vágólapra másolva!
Görögországban elfogtak egy férfit, aki több mint 4 milliárd dollárt mosott tisztára a bitcoin segítségével. Egy honlapon illegális dolgokért lehetett fizetni a virtuális valutával, ha a bűntény beigazolódik, akkor minden idők egyik legnagyobb cyberbűnőzőjét kapcsolhatták le a hatóságok.
Vágólapra másolva!

Egy orosz férfit elfogtak a hatóságok Görögországban, akire az Egyesült Államok kormánya adott ki körözést. A 38 éves oroszt egyelőre nem nevezték meg hivatalosan, de azzal gyanúsítják, hogy minimum 4 milliárd dollárt mosott tisztára a bitcoin segítségével.

Ez átszámolva 1052,28 milliárd forint.

Kedden kapta el egy hotelszobában a görög rendőrség az amerikai hatóságok segítségével. A helyszínen két laptopot, öt tabletet és több mobiltelefont is találtak.

Az orosz férfi tagadja a vádakat.

A Bloomberg szerint a férfi 2011 óta folytat illegális tevékenységet bitcoinnal. A görög rendőrség azt állítja, hogy a férfi által irányított bűnszervezet a világ egyik legnagyobb számítógépes bűnoldalát üzemelteti.

Illusztráció Forrás: AFP/Imaginechina/Benjamin Gz

A görög rendőrség egyik képviselője azt nyilatkozta, hogy az amerikai hatóságok arra hívták fel a figyelmet, hogy az orosz férfi egyik honlapján

bitcoinnal lehetett fizetni hackelésért, drogokért, de a vádak között van a személyazonosság-lopás és az adótörvények megsértése is.