Mészáros Lőrinc és az Opimus Group tulajdonában a Status Capital Zrt.

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde honlapján olvasható rendkívüli tájékoztatás szerint Mészáros Lőrinc magánszemélyként 75,33 százalékos, az Opimus Group Nyrt. 24,67 százalékos tulajdont szerez a Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-ben. Az Opimus Group Nyrt. a Status Capital Zrt. kisebbségi részvénycsomagját 1,1 milliárd forintért vásárolja meg.
Vágólapra másolva!

Új tulajdonosa lett a Status Capital Tőkealap-kezelő Zrt-ek, melynek 26 478 385 darab részvényét, azaz 8,38 százalékos tulajdonát az Opimus Group Nyrt. birtokolja. A BÉT honlapján található információk szerint Mészáros Lőrinc

magánszemélyként 75,33 százalékos, az Opimus Group Nyrt. pedig, 24,67 százalékos tulajdont szerez majd a társaságban.

A Status Capital kisebbségi tulajdonrészéért az Opimus Group 1,1 milliárd forintot fizet majd. De a tranzakció lezárásához a Magyar nemzeti Bank tudomásulvétele is szükséges.

A tőkealap-kezelő 6,5 milliárd jegyzett tőkével új alapot indít

Az Opimus Group azt is bejelentette a tulajdonszerzés mellett, hogy a Status Capital Zrt. jogosult a kockázati- és magántőkealapok kezelésére,

6,5 milliárd forintos jegyzett tőkével, Status MPE néven magántőkealap nyilvántartásba vételét kezdeményezte az MNB-nél.

A közlemény szerint az Alap befektetési célterületeinek meghatározásakor az alapkezelő az Opimus Group vállalati stratégiáját követi.