Módosít a kormány a székhelyszolgáltatókra vonatkozó szabályokon

okos irodaház, The Edge, Amszterdam
Vágólapra másolva!
Módosította a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a székhelyszolgáltatás legutóbbi szabályait. A minisztérium korábbi rendelete kimondta, hogy 2017. szeptember 1-jétől csak akkor jogosult egy társaság székhelyszolgáltatást nyújtani, ha a szolgáltatás alapjául szolgáló ingatlan a tulajdonában áll. Ez enyhült most.
Vágólapra másolva!

A legtöbb professzionális székhelyszolgáltató Magyarországon bérelt irodában nyújtja szolgáltatásait. Valamennyi olyan, nemzetközi szinten működő, elismert, adott esetben tőzsdén is jegyzett társaság, amely külföldön is hasonló szolgáltatást nyújt, ma Magyarországon irodát bérel, és így szolgálja ki multinacionális, nagyvállalati ügyfélkörét.

Módosul a székhelyszolgáltatókra vonatkozó szabályozás Forrás: Wikimedia Commons

A korábbi szabályozás ellehetetlenítette volna ezen székhelyszolgáltatókat. A minisztérium által elfogadott kompromisszumos javaslat alapesetben fenntartja a székhelyszolgáltatás tulajdonhoz való kötöttségét,

azonban bizonyos feltételek megléte esetén az irodaházak bérlőinek is lehetővé teszik székhelyszolgáltatás biztosítását

– derül ki a Jalsovszky Ügyvédi Iroda közleményéből.

Erre különösen akkor van lehetőség, ha a székhelyszolgáltató kézbesítési megbízottként van bejegyezve az adott ügyfelénél, vagy a székhelyszolgáltatás mellett az ügyfél számára tartós könyvvezetési szolgáltatást nyújt.

Ez utóbbi feltételt a nagy szolgáltatók teljesítik.

Az új szabályoknak nem az idén szeptemberben, hanem 2018. június 30-ig kell megfelelniük.