Európai együttműködést írt alá a PayPal és a Visa

2017.07.18. 15:53

A PayPal és a Visa együttműködési megállapodásának köszönhetően már Európa szerte használhatjuk online számlánkat, és szabadon vásárolhatunk vele.

Londonba jelentette be a Visa és a PayPal, hogy Európára is kibővítik együttműködésüket. Továbbá,

a PayPal csatlakozik a Visa pénzintézeti ügyfeleinek hálózatához, így a cég már Visa számla kibocsátására is alkalmas lesz Európában. A bővüléssel lehetővé válik a fogyasztók és vállalkozások számára, hogy a PayPal fiókjukban elérhető összeget, bármely Visa-kártya elfogadóhelyen szabadon elkölthessék, a világ bármely pontján.

Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Frank May

A két vállalat már régebb óta együttműködik Amerikában és a csendes-óceáni térségben. Amerikában bankkártyát is kínál, de előre fizetős kártyák is elérhetőek a MasterCard ügyfeleinek számos országban, például Olaszországban.

Azzal, hogy Visa számlák kibocsátásra is lehetőség nyílt Európában, a PayPal új, innovatív módszereket tud kínálni ügyfeleinek, pénzük kezelésére és mozgatására, felülettől és eszköztől függetlenül." – nyilatkozta Bill Sheedy a Visa Inc. európai régióért felelős ügyvezető igazgatója.

Mindkét cég a fogyasztók számára biztonságos és kényelmes fizetési módot törekszik kialakítani, a bővítéssel a fogyasztók számára nagyobb választék, míg a kereskedők számára további előnyök válnak elérhetővé.

Az európai partnerségi megállapodás megkönnyíti a pénzintézetek számára, hogy Visa kártyabirtokosaiknak lehetővé tegyék a fizetést bárhol, ahol lehetséges a PayPallal történő fizetés. Az együttműködés pedig kiterjeszti a PayPal elfogadását az olyan európai vállalkozásokra is, amelyek elfogadnak Visa kártyát.