Erős női vezető került a brit ITV csatorna élére

Carolyn McCall
EasyJet CEO Carolyn McCall speaks during an interview at the airline's headquarters at Luton airport, north of London, on February 10, 2016. Europe's airline sector is on course for further consolidation, while the region offers "massive opportunities" for growth, according to Carolyn McCall, chief executive of British budget airline EasyJet. / AFP PHOTO / LEON NEAL / TO GO WITH AFP STORY BY BEN PERRY
Vágólapra másolva!
Carolyn McCall korábban az EasyJet vezérigazgatója volt, de az uralkodótól is kapott már kitüntetést, most visszatért a televíziózáshoz, ráadásul az Egyesült Királyság egyik legnagyobb műsorszolgáltatójának vezérigazgatójaként.
Vágólapra másolva!

Az EasyJet vezérigazgatója, Carolyn McCall lesz 2018. január 8-tól az ITV, vagyis az Egyesült Királyság legnagyobb szabadon fogható kereskedelmi műsorszolgáltatójának vezetője. Az ITV piaci részesedése 7 milliárd font, 25 százalékkal több, mint az EasyJeté.

Forrás: AFP/Leon Neal

Carolyn McCall a korábban 2010 óta vezérigazgatói pozícióban lévő Adam Croziert váltja. McCall hét évig volt az EasyJet vezérigazgatója. Korábban már szerzett tapasztalatot médiában a Guardian Media Group vezérigazgatójaként, valamint a Guardian és Observer hírcsatorna tulajdonosaként.

2013 februárjában a BBC Radio 4 a száz legbefolyásosabb nő közé választotta az Egyesült Királyságban.

A Brit Birodalom rendjének hölgyparancsnokává nevezték ki 2016-ban a légiközlekedés szolgáltatásért tett erőfeszítéseinek díjazásaként, melyet hagyományosan a brit uralkodó az újév előestéjén ítél oda.

Az ITV vezérigazgatójaként McCall válik Nagy-Britannia legerősebb női vezetőjévé a televíziózásban.

A tévésorozatokról és saját gyártású műsorokról ismert műsorszolgáltató – például a Downton Abbey, a Broadchurch, vagy éppen az angol X-Faktor – várhatóan július 26-án közli pénzügyi eredményeit.

Európa legnagyobb fapados légitársasága, az EasyJet nyilatkozata alapján már elkezdték keresni új vezérigazgatójukat McCall helyére.