A legtöbb szállodánál bárki használhatja a frissen beüzemelt töltőket

elektromos autó, töltés
Egyre többen így tankolnak autójukkal
Vágólapra másolva!
A július 14-én elrajtolt vizes világbajnokság indulására elkészültek a legújabb elektromos töltőállomások a Danubius Hotels épületeinél. A szállodalánc az MVM Partner Zrt.-vel együttműködve bővíti szolgáltatásai körét.
Vágólapra másolva!

A beruházás keretében az első budapesti gyorstöltő pontokat a Hotel Heliaban adták át. Az egyik egy ún. villámtöltő oszlop, egy váltóáramú és kettő egyenáramú kimenettel. Utóbbiak ezek közül egyszerre egy használható, tehát egyidőben egyszerre két jármű tölthető. A szálloda területén további négy töltéspont érhető el.

Terjesztik a töltőket

A már átadott töltési pontokat további 30 kihelyezése követi budapesti és vidéki szállodákba, összesen 13 budapesti és vidéki telephelyen. A beruházást főként a szállodalánc finanszírozza, míg a partnervállalatnál ez az ügyfélbővítési stratégia része:

az elektromos autók komplex kiszolgálását akarják megvalósítani.

A jelek szerint a szállodalánc hosszabb távon is ügyfele lehet, hiszen ott most született döntés arról, hogy műszaki karbantartó járműveiket elektromos autókra cserélik a közeljövőben.

Egyre többen így tankolnak autójukkal Forrás: MTI/Marjai János

Az együttműködésben résztvevő vállalatok egyetértenek abban, hogy a hibrid és az elektromos autók száma dinamikus ütemben bővül, és mindinkább igény lesz a töltőpontokra. Amelyek egyébként valóban gyorsak:

míg a hagyományos töltőknek legalább 6-8 óra szükséges a munkához, a töltőpontok egy átlagos kapacitású akkumulátort 1-3 óra alatt töltenek fel.

Ugyanilyen töltőpontok érhetők el a Margitszigeten és Balatonfüreden is.