Minőségi ugrás előtt az idegenforgalom

Vágólapra másolva!
A világátlag több mint kétszeresét és az európai átlag majdnem háromszorosát produkálta tavaly a magyar turisztikai növekedés, az egyre jobban teljesítő ágazat fejlesztésével az a cél, hogy két év múlva minden tekintetben utolérje Ausztriát - mondta a Magyar Hírlap hétfői számában Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

A lapnak adott interjúban elmondta, szeretnék utolérni az osztrákok teljesítményét 2019 végéig úgy, hogy a turizmusból származó bevétel Magyarországon is elérje a GDP 16 százalékát.

A napokban elindított Kisfaludy turisztikai fejlesztési programról elmondta, a turizmus területén minőségi fordulatra van szükség, s úgy érzik, ennek most jött el az ideje. A koncepció kialakításához áttekintették a turizmus teljes területét, hogy hol, milyen fejlesztésekre van leginkább igény. Hozzátette, mivel a bevételek legjelentősebb részét, kicsivel több mint négyötödét a szállodák és panziók adják, elsőként ezek fejlesztésével kívánnak foglalkozni. Közölte, a kormány programjának segítségével az összes vidéki kereskedelmi szálláshely megújulhat 2030 végéig.