Tovább folytatódik a magyar dinnyeháború

cecei dinnyeárus, dinnye, dinnye piac, görögdinnye
cecei dinnyeárus Cece, 2014.07.29.
Vágólapra másolva!
Múlt héten elkezdődött a dinnyeszezon, ami rögtön egy botránnyal indult a Tescónak köszönhetően. Az akcióra a CBA és a Lidl is reagált a héten, de a legnagyobbat várhatóan a Penny fogja vágni csütörtökön, ahol 89 forint lesz a dinnye kilója.
Vágólapra másolva!

A Tesco múlt héten óriási botrányt okozott azzal, hogy egyik napról a másikra 250 forintról 99 forintra csökkentette a dinnye kilónkénti árát. Akkor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara azzal vádolta meg az áruházláncot,

hogy tönkreteszi a magyar termelőket.

Azonban úgy tűnik, hogy a többi bolt sem akar lemaradni. A blokkk.com összesítéséből kiderül, hogy most épp a CBA a legolcsóbb, 119 forinttal. A Lidl sem adja sokkal alább, 129 forinttal próbálkozik.

A Tesco június 6-tól 9-ig árulta 99 forintért a dinnye kilóját, hétfőtől 129 forint az új ár. Az Auchan 139 forintot kér egy kilogramm dinnyéért, míg az Aldi és a Penny 149 forintot.

A legdrágább áruházlánc a Spar, itt 159 forint a dinnye kilója.

Tovább vágják a dinnye árát Fotó: Marton Szilvia

Az áruházláncoknál drágábban adják a dinnyét a piaci árusok és a kisboltok, ők

akár 100 forinttal többet is elkérhetnek.

Ehhez persze hozzátartozik, hogy ők drágábban is veszik, nem közvetlenül a termelőtől, hanem sokszor nagykereskedőtől, például a nagybani piacokon.

A nagyáruházaknál július 13-án indulnak a szokásos heti akciók, amiből a görögdinnye sem marad ki.

A Penny a 149 forintos dinnyeárat 89 forintra nyomja le,

pontosan egy héttel a dinnyeszezon indító után.

Az Aldi 95 forintért adja majd, de a Lidl sem tétlenkedik majd a maga 99 forintos árával. Az Auchan és a Tesco még nem rukkolt elő újabb árakkal, de valószínűleg nem fognak lemaradni.