Itt razziázik júliusban a NAV

NAV, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, adóellenőr, ellenőrzés, országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség, Átfogó ellenőrzés a Sárkány Centerben
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai átfogó ellenőrzést tartanak a Sárkány Centerben.
Vágólapra másolva!
Budapesten és környékén július 10. és 30. között az átlagosnál gyakrabban lehet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzéseire számítani. A legnagyobb forgalmú helyeken a turizmushoz kapcsolódó szolgáltatásokat vizsgálják a revizorok és a pénzügyőrök.
Vágólapra másolva!

Várhatóan megtöbbszörözik a turistaforgalmat a nyári sportrendezvények Budapesten. A nemzetközi események sikere nemcsak a szervezésen múlik, hanem azon is, hogy a vendéglátók is betartják-e a „játékszabályokat”.

A NAV a szórakozóhelyeken, vendéglátóhelyeken, a taxisok körében és a szálláshelyeken is ellenőrzi, hogy szabályosan kínálják-e szolgáltatásaikat a gazdálkodók.

Az ellenőrzések célja elsősorban a szabálytalankodók kiszűrése, de ezek az akciók egyúttal a vásárlók, a turisták és a tisztességes vállalkozók érdekeit is szolgálják. A NAV szakemberei többek között azt vizsgálják, hogy

a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat, a kereskedők számot tudnak-e adni áruik eredetéről és megfelelően forgalmazzák-e az alkoholtermékeket.

A NAV munkatársainak jelenlétére napközben és a hivatali munkaidőn kívüli, késő esti, illetve éjszakai órákban is számítani lehet.

Munkaidőn kívül is jöhetnek ellenőrizni Forrás: MTI/E. Várkonyi Péter

A szabályok betartását a NAV nemcsak az ellenőrzések előzetes bejelentésével, hanem a honlapján (nav.gov.hu) megjelentetett információs füzetekkel is segíti.