Nemzetközi elismerést kapott Matolcsy György

kína kínai peking matolcsy györgy bank MNB
Pekingben tárgyalt a Magyar Nemzeti Bank elnökének vezetésével a jegybank szakmai küldöttsége. Matolcsy György találkozott a kínai központi bank (People’s Bank of China) elnökével és sor került a két jegybank között 2015 júniusában kötött ügynöki szerződés megújítására. A delegáció látogatást tett a Magyarországon renminbi klíring központot is működtető Bank of China központjában, ahol Matolcsy György találkozott a bank elnökével, Tian Guolival,
Vágólapra másolva!
A sanghaji Fudan Egyetem és a Sanghaji Fórum nemzetközi tanácsadó testületének tiszteletbeli tagjává nevezték ki Matolcsy Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank elnökét. Ezt az elismerést eddig többek között Joseph Stiglitz, Robert Schiller és Christopher Pissarides Nobel-díjas közgazdászok, illetve a Világbank volt elnöke, Robert Zoellick vehették át.
Vágólapra másolva!

A sanghaji Fudan Egyetem és a Sanghaji Fórum nemzetközi tanácsadó testületének tiszteletbeli tagjává nevezték ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökét. Matolcsy György a Sanghaji Fórum idei konferenciáján vehette át az elismerést szombaton.

A tisztségre eddig többek között olyan nemzetközileg is elismert szaktekintélyeket kértek fel, mint a Nobel-díjas Robert Shiller amerikai közgazdász, Robert Zoellick a Világbank volt elnöke, Joseph Stiglitz Nobel-díjas amerikai közgazdász, Zhu Min, az IMF volt vezérigazgató-helyettese, vagy Enrico Letta volt olasz kormányfő.

Idén Matolcsy György mellett többek között Christopher Pissarides Nobel-díjas közgazdász is hasonló elismerésben részesült.

Matolcsy György az MNB elnöke, mellette: Robert Zoellick a Világbank volt elnöke, alsó sorban: Joseph Stiglitz Nobel-díjas közgazdász, Christopher A. Pissarides Nobel-díjas közgazdász Forrás: AFP

Az Ázsia fejlődésével és a világgazdaságban betöltött szerepével foglalkozó Sanghaji Fórum idei konferenciáján Matolcsy György Hszu Ning-senggel, a sanghaji Fudan Egyetem elnökével közösen aláírta azt a megállapodást, amelyben a Magyar Nemzeti Bank és a neves kínai felsőoktatási intézmény tovább bővítette a két fél között már eddig is meglévő együttműködést.

Forrás: MNB Zhou Xiaochuan, a Bank of China elnöke és Matolcsy György, az MNB elnöke Pekingben

Előzőleg Pekingben tárgyalt Matolcsy György, aki találkozott a kínai központi bank elnökével, és sor került a két jegybank között 2015 júniusában kötött ügynöki szerződés megújítására.

Az MNB elnöke azt mondta, hogy