Újított az OTP: bevezetik az aláírópadot

OTP bank a Kálvin téren 2016 augusztus 19. bank, pénz, pénzintézet,
OTP bank a Kálvin téren 2016 augusztus 19.
Vágólapra másolva!
A későbbiekben gyorsabb és egyszerűbb lesz az ügyintézés az OTP Bankoknál, az új rendszernek köszönhetően. 
Vágólapra másolva!

Egy startup vállalat közreműködésével fejlesztette ki az OTP Bank az Európában is egyedülálló digitális aláírópadot.

Az új rendszer egy hagyományos kézi aláírásból állít elő elektronikus aláírást, amely a legszigorúbb jogszabályi követelményeknek is megfelel. Az aláírásokat egy biztonságos szerver kezeli, amikhez a bank alkalmazottjai nem csak, hogy nem férnek hozzá, de azok a banki környezetből sem kerülnek ki.

A hatályos jogszabályoknak megfelelve minden elektronikusan aláírt dokumentum hiteles példánya az ügyfél bankszámlájához tartozó OTPdirekt internetbanki felületen érhető el - írja a közlemény.

A startup cég bevonásával készült megoldás egy sok éven át fejlesztett, gépi tanulást alkalmazó, díjnyertes technológián alapszik, amely

egy aláírást több ezer szempont alapján vizsgál meg,

és azonnali visszajelzést tud adni egy aláírás hitelességéről. Egy ember nem tud kétszer pontosan ugyanúgy aláírni, de az aláírások dinamikája mégis nagyon jellemző az egyénekre, és az aláírás hitelesítő technológia elsősorban ezeket az egyedi jellemzőket vizsgálja

Gyorsabb ügyintézés

Az aláírópad segítségével az ügyfelek saját számlájuk tranzakcióit, a személyi kölcsön igényléseit és az internetbanki szerződéseket intézhetik. Mivel ezentúl

nem lesz szükség az ügyintézésekhez papírokra

az könnyedebbé, gyorsabbá válik. Használata emellett kényelmes, hiszen a 10"-os kijelzőn látható elektronikus dokumentum a számítógépes megjelenítéshez hasonlóan görgethető.
Az OTPdirekt internetbanki felületen megtekinthető aláírt dokumentum nagyítható, tartalma kereshető is, ami segíti a könnyebb olvasást.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Befektetés az ATM-eknél

Az OTP Bank tavaly ősszel kezdte telepíteni azokat az új fejlesztésű bank automatákat, amelyek alkalmasak a készpénzbefizetésre, a befizetett az összeg azonnali jóváírására, illetve az összeg újbóli kifizetésére is. Az automaták segítségével a fióki nyitva tartástól függetlenül,

a hét minden napján, a nap 24 órában elérhető

az ügyfelek számára a pénzbefizetési lehetőség. Az új ATM-ek használatával gyorsabban kerül az ügyfelek számlájára a befizetett összeg.

Egyéb sajátosságai az ATM-eknek, hogy a gép belsejében megvizsgálja a bankjegyek hitelességét és felhasználhatóságát. A hamisgyanús bankjegyeket bevonja és nem írja jóvá. A befizetett forgalomképes bankókat pedig vissza is forgatja a készülék, ezzel a csökkentve a logisztikai költségeket.

A tervezetek szerint az OTP év végére legalább 200 fiókot szerel fel ezekkel a befizetésre is alkalmas ATM-ekkel. Jelenleg 60 ilyen készülék működik országszerte. Néhány hónap leforgása alatt a befizetések összértéke már meghaladta a 11 milliárd forintot- írta az OTP közleménye.