Balla Ingatlan: Merre tart a budapesti ingatlanpiac?

Az új lakások mellett a régi építésű házak is drágultak az elmúlt negyedévben
Vágólapra másolva!
A Balla Ingatlan első negyedéves jelentése bemutatja a budapesti kerületek, városrészek és az agglomerációt területek ingatlanpiaci árait és főbb trendjeit is.
Vágólapra másolva!

A Balla Ingatlan minden negyed évben friss jelentést készít a budapesti ingatlanpiacról, amit saját ingatlanhirdetései és tranzakció valamint a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adati alapján készítenek el.

A Balla Ingatlan weboldalán teszi közzé aktuális jelentéseit, melyek átfogó képet adnak a budapesti ingatlanpiac alakulásáról. A jelentésekben szerepelnek olyan becslések, mellyel a későbbi árak változását saccolják meg illetve az elmúlt évek változását mutatják be.

Az adatokat a főváros kerületeire illetve városrészeire bontották,

hogy az érdeklődök tájékozódását megkönnyítsék.

Az oldalukon elsősorban adatok szerepelnek, melyek grafikonokba és táblázatokba vannak ágyazva, de mellékelnek szöveges, magyarázó tartalmakat is, hogy tisztább képet kaphasson a fejleményekről az érdeklődő. Továbbá készítettek egy teljes szöveges tartalmat, ahol vázlatpontokba szedve emelik ki a legfontosabb információkat a budapesti ingatlanhelyzetről.

Forrás: Origo

A negyedéves jelentésekben olvasható,

hogyan alakulnak át az újépítésű és használt lakások árai, valamint milyen újonnan épülő ingatlan van kilátásban Budapesten,

ezzel is segítve azokat, akik vásárolni vagy éppen eladnák ingatlanukat.

Akik bérelhető lakásokat keresnek, azok is találnak bőven segítséget a jelenleg bérelhető lakások elhelyezkedéséről és átlagárairól. Ezáltal összehasonlíthatják a kerületi átlagárakat, így könnyebben mérlegelhetik lehetőségeiket.

Az első jelentésében arról számol be, hogy

az új lakások átlagára tovább emelkedik és a használt lakások ára pedig bizonyos mértékkel csökkenhet.