Pénzügyi szolgáltatót vásárolt a KPMG

mobil telefon mobiltelefon kkv kisvállalkozás számítógép laptop
A mobilszolgáltatók meghosszabbítanák a feltöltőkártyás adategyeztetés határidejét
Vágólapra másolva!
A KPMG megvásárolta a világ egyik vezető fintech társulási platformját, a Matchi-t, mely technológiai megoldások alkalmazásában úttörő pénzintézeteket, többek között bankokat és biztosító társaságokat kapcsol össze világszerte fintech megoldásszállítókkal. Segítségével a KPMG bevált piaci innovációkkal támogathatja pénzügyi szolgáltatások terén működő ügyfeleit az átalakulóban levő piaci környezetben.
Vágólapra másolva!

A Matchi platformján több mint 700 kiemelt fintech megoldás, továbbá 2500 olyan fintech cég található, amelyek segítségével a pénzintézetek nem csak jelenlegi üzleti problémáikra találhatnak megoldást, hanem új piaci lehetőségek is megnyílhatnak előttük.

A platform kizárólag olyan fintech cégeket és megoldásokat tartalmaz, amelyek előzetes értékelési és kiválasztási folyamaton estek keresztül.

A pénzintézetek ezek közül válogathatnak, illetve használhatják a platform „Innovation Challenge" nevű eszközét is, melynek segítségével speciális problémáikat mutathatják be a globális fintech piacnak és kaphatnak megoldási javaslatokat. Ezzel a pénzintézetek számára elérhetővé válnak az élvonalbeli technológiai megoldások, valamint megismerhetik a világ vezető fintech cégeinek fogyasztókról szerzett tapasztalatait.

Megvette a fintech világ vezető platformjainak egyikét a KPMG Forrás: Cultura Creative/© Cultura, all rights reserved./Monty Rakusen

Ian Pollari, a KPMG globális fintech társvezetője szerint a Matchi megvásárlásával a KPMG bevált piaci ötletekkel támogathatja pénzügyi szolgáltatások terén működő ügyfeleit, a legnagyobb kihívások közepette.

Célja, hogy speciális esetekben összekapcsolja és segítse a pénzintézetek együttműködését a leginnovatívabb fintech cégekkel és megoldásokkal."

A Matchi 2013-mas indulása óta több mint 100 bankot és biztosítót kötött össze olyan fintech innovátorokkal, amelyek következő generációs fizetési, regtech (regulation technology), blockchain, vagy P2P biztosítási megoldásokra szakosodtak.

„A bankok, biztosítók Magyarországon is újragondolják stratégiájukat, üzleti működési modelljüket, hogy miként reagáljanak a digitalizáció hozta ügyféligényekre, hogyan használják ki a technológia adta számtalan új lehetőséget működésükben. Izgalmas kihívást jelent, hogy

2018-ban életbe lép a PSD2 uniós szabályozás, amely a bankokat kötelezi arra, hogy a szabályozás keretei között, az ügyfelek felhatalmazásainak megfelelően nyissák meg ügyféladataikat harmadik felek, így fintech-ek számára is.

A következő években emiatt jelentősen átalakulhat a pénzintézeti szektor és a fintech-ek együttműködése." – mondta Kórász Tamás, a KPMG IT tanácsadásért felelős magyarországi partnere.

A cikk megjelenését támogatta az MVM Edison program.