Már csak néhány napig lehet diákhitelt igényelni

diákhitel
French students work on the test of philosophy as they take the baccalaureat exam (high school graduation exam) on June 16, 2014 at the Jacques Decour high school in Paris. AFP PHOTO / FRED DUFOUR
Vágólapra másolva!
Még hét napig, május 15-ig adhatják le hiteligénylési kérelmüket a diákhitelre jogosult hallgatók. Aki kifut a határidőből, legközelebb csak a 2017/2018-as őszi tanévben juthat pénzhez.
Vágólapra másolva!

Érdemes még egyszer végiggondolniuk az idei tanévre esedékes pénzügyi kiadásokat az egyetemi, főiskolai hallgatóknak, hiszen közeleg a tavaszi félév és egyben a tanév utolsó diákhitel igénylési határideje, május 15-e.

Az időben megigényelt összeg, június 15-én kerül a hallgatók bankszámlájára.

Tekintettel a nyári szünetre, ezt követően legközelebb az őszi félév elején, októberben kaphatnak diákhitelt az azt igénylő hallgatók.

Még egy hétig lehet igényelni a diákhitelt Forrás: AFP/Fred Dufour

A rekord alacsony, 3,35 százalékos kamatlábú Diákhitel1 esetében havi szinten 15 ezer, 21 ezer, 25 ezer, 30 ezer, 40 ezer és 50 ezer forint igényelhető.

Az államilag támogatott Diákhitel2 kizárólag képzési díjra fordítható, továbbra is fix 2 százalékos kamattal, állami támogatás mellett vehető fel. A kötött felhasználású diákhitel maximuma a hallgató képzési díjának összege.

A Diákhitel igénylése a felsőoktatási intézmények elektronikus tanulmányi rendszereiből, az ETR-ből vagy Neptunból is elindítható.

Az elektronikusan kitöltött adatlapokat kinyomtatva, az adott intézmény tanulmányi osztályán vagy egyéb kijelölt hiteligénylési pontjain lehet hitelesíteni és leadni.

Emellett a Diákhitel Direkten továbbra is igényelhetők a diákhitelek. Aki a kérelmezésnek ezt a módját választja, szerződését a Diákhitel Központ partner pénzintézeteiben, takarékszövetkezetekben és postahelyeken adhatja le.

A diákhitellel kapcsolatos megtalálhatók a Diákhitel weboldalon. A személyes ügyfélszolgálat Budapesten két helyen, a Kacsa utcában és a KÖKI Terminálban is elérhető.