Érdekes ábrán a világ 50 legnagyobb cége

Wal-Mart to create 10,000 jobs in the United States Horizontal
(FILES) This file photo taken on November 23, 2012 shows shoppers at a Walmart store in Paramount, California. The US retail giant Wal-Mart announced January 17, 2017 it wants to create 10,000 jobs in the United States in 2017, a few days before the inauguration of Donald Trump, who has been pressing companies to expand their business on US soil. / AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN
Vágólapra másolva!
Hatalmas összegek mozognak a világban, az ötven legnagyobb közé nem lehet bekerülni 100 milliárd dolláros árbevétel alatt. A legjobban az olajipar pörög, de a győztes mégsem ebből a szektorból került ki.
Vágólapra másolva!

Több féle mutató alapján össze lehet hasonlítani a világ legnagyobb vállalkozásait. A DataShown ezúttal a 2016-os árbevételek alapján készített egy szemléletes infografikát, amelyen a világ 50 legnagyobb vállalkozását mutatja be.

A Walmart végzett az első helyen Forrás: AFP/Frederic J. Brown

Az 50 óriást 14 különböző szektorban lehet megtalálni, nem meglepő módon a legnagyobb szeletet

a kőolajjal és földgázzal foglalkozó vállalatok szakítják ki a tortából.

Ezek ellenére nem az olajszektor egyik cége áll a lista élén. Az első helyen a Walmart végzett, amely 482 milliárdos árbevétellel rendelkezik.

Ez 137 ezer milliárd forint.

Félelmetes összegek - Nagyobb képért kattintson! Forrás: Origo, Datashown

A listán szereplő ötven óriásvállalat közül mindegyik legalább elérte

a 100 milliárd dolláros álomhatárt.

Érdemes megemlíteni, hogy még egy oly nagy internetes cég is, mint az Amazon éppen felfért a listára (egyedüliként a szektorból), 107 milliárd dollárral csak 44. helyen végzett.