Kétmilliárdos repülőgépipari beruházás Egerben

Szijjártó Péter
Budapest, 2017. február 2. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart, miután megbeszélést folytatott Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszterrel a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2017. február 2-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Kétmilliárd forintos repülőgépipari beruházást valósít meg Egerben a svájci állami kézben lévő RUAG-csoport – jelentette be szerdán Budapesten a külgazdasági és külügyminiszter.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter Forrás: MTI/Illyés Tibor

Szijjártó Péter elmondta: a RUAG – amely a világ száz legjelentősebb hadiipari vállalkozásának egyike – az egri üzemben kíván az Airbus 320-as és a Bombardier repülőgépekhez géptörzselemeket gyártani. A RUAG Aerostructures beruházása 180 új munkahely létrehozását is jelenti a hevesi megyeszékhelyen. A kormány 382 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyújt a beruházáshoz.

Hozzátette: a svájci cégcsoport azzal, hogy Egert választotta kutatás- és fejlesztésvezérelt új beruházásához, elismerte a kedvező magyar befektetési környezetet, a magyar képzési rendszert, és a magyar munkaerő, a magyar emberek szakmai felkészültségét, szaktudását is.