Nagy változást hozott a február a Tescónál

Tesco
BYDGOSZCZ, 17 July 2016 - After posting record losses in 2015 Tesco said it will remain operating in Eastern Europe. Tesco is building a 28,700 sq foot facility near Poznan to service over 140 stores. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Magyarországon egy ember átlagosan 500 bevásárlótáskát használ el egy év alatt, a táskák 90 százalékát pedig egyetlen használat után kidobja. Február 1-től a Tesco bevásárlótáskák nélkül szállítja házhoz az online rendelt termékeket.
Vágólapra másolva!

Az Északi-tenger partvidékén élő madarak 94 százalékának gyomra tartalmaz műanyagot az Európai Bizottság statisztikája szerint. A Tesco elkötelezett a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés mellett, ezért

február 1-től bevásárlótáskák nélkül szállítja házhoz az online rendelt termékeket.

Az áruházlánc döntése tükrözi a vásárlói igényeket, ugyanis belső kutatása szerint a magyarok több mint fele egyáltalán nem, vagy kevesebb táskát szeretne kapni vásárláskor – közölte a Tesco.

Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens


Az Európai Unió állampolgárai

Az áruházlánc környezetvédelemi szempontokat és a vásárlók véleményét figyelembe véve február 1-től csak azokat a húskészítményeket, lédig zöldséget és gyümölcsöt, csemegepultos és vegyi árukat (mérettől függően) szállítja ki táskában, amelyeknél ezt a higiéniai előírások megkövetelik.

A Tesco Székesfehérváron és Győrben már május óta teszteli a környezetbarát megoldást az online rendelések esetében. „Nagyon hálásak vagyunk azért, ha vásárlóink segítenek nekünk védeni bolygónkat, és a táska nélküli kiszállítást választják” – mondta Sebestyén Péter, a Tesco Global Áruházak Zrt. e-kereskedelmi üzletágának vezetője.