Az olcsó ingatlanokat és a napsütést szeretik a kínai befektetők

amerikai zászló USA hangulat tőzsde
Vágólapra másolva!
Noha Kínában szigorú szabályozások kontrollálják a tőkemozgásokat, az amerikai ingatlanpiac igencsak vonzó célpont a világ második legnagyobb gazdaságának befektetői számára. Miami pedig az időjárása mellett az ingatlanárakkal is kellemes terepet biztosít.
Vágólapra másolva!

Lassan el lehet felejtetni az olyan nagyvárosok, mint New York vagy San Francisco ingatlanpiacait. A kínai tőke ugyanis egyre inkább keresi az olcsóbb lehetőségeket, és úgy tűnik, már meg is találta. A OneWorld ingatlanbróker cég vezetője, Peggy Fucci szerint ugyanis Miami a legújabb célpont – írja a CNBC.

A floridai város kitartóan forró piacot jelent a kínai befektetőknek. Ez annak ellenére is igaz, hogy a kínai szabályozó hatóságok ezen a héten három brókerházat (Citic Securities, Haitong Securities, Guosen Securities) is megbírságoltak, annak a politikának a részeként, ahogy a világ második legnagyobb gazdasága igyekszik szigorúan kontroll alatt tartani a kínai tőkemozgásokat.

Mindez azonban valószínűleg nem fogja leállítani a befektetéseket – mondta Fucci, utalva Kína azon törekvésére, hogy megtisztítsa a pénzügyi szektorát. A szakértő véleménye szerint

az amerikai ingatlanpiac továbbra is biztonságos menedéket jelent majd a kínai tőke számára,

a befektetőknek pedig a jövőben is szükségük lesz ilyen területekre.

A kínai tőke továbbra is kedveli az amerikai ingatlanpiacot Forrás: Imaginechina/Meng zhongde

Miami vonzereje most azért nőhetett meg, mert az olyan, hosszú ideje menedékként funkcionáló városok, mint New York, San Francisco vagy Seattle ingatlanpiacaihoz képest kedvezőbb árakat tud kínálni – tette hozzá Fucci. Ez pedig jól jöhet azon kínai befektetőknek, akik igyekeznek diverzifikálni az ingatlanbefektetéseiket.

Ezzel együtt

a város különböző fejlesztési projektjei is növelik a vonzerőt.

Ilyen például a luxuslakások, az irodaházak, a hotelek vagy a bevásárlóközpontok építése.

Noha Miami vezetése korábban éppen a jelentős külföldi kereslet miatt kényszerült arra, hogy elkezdje lehűteni a túlságosan drágává váló ingatlanpiacot, Fucci úgy véli, a növekedés a továbbiakban is folytatódni fog. Tekintve pedig, hogy az ingatlanpiac alapvetően a hosszú távú befektetések területe, Fucci véleménye szerint Miami előtt még mindig bőven van terület a növekedéshez.