Itt a nullaszázalékos hitel

vállalkozói hitel
Vágólapra másolva!
Már benyújthatók a hitelkérelmek a „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása hitel" című pályázati felhívásra. A hitelprogram keretösszege 32 milliárd forint, a vállalkozások nullaszázalékos kamattal igényelhetik a hitelt. 
Vágólapra másolva!

A Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett hitelprogram célja a pénzügyi szempontból életképes, jövedelemtermelő

vállalkozások K+F+I tevékenységének ösztönzése,

amelyek a pénzpiacokon nem kellő mennyiségben jutnak finanszírozási forráshoz. A hitelprogram célja továbbá az MFB témában kiadott közleménye szerint, hogy növekedjen a vállalkozás saját tevékenységi körében végzett olyan prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztési tevékenység, amely jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, illetve ezek prototípusainak kifejlesztését, piacra vitelét eredményezheti.

Többet költenének innovációra Forrás: Dremastime

A konstrukció

keretösszege 32 milliárd forint,

a hitel összege ügyletenként

legalább 100 millió forint, legfeljebb 3 milliárd forint

lehet. A

kamat évi 0%,

a futamidő a kölcsönszerződés megkötésétől számított

legfeljebb 15 év

(induló vállalkozásnak nyújtott támogatás jogcím esetén legfeljebb 10 év).

A programon belül finanszírozhatóak az ipari kutatási, kísérleti fejlesztési tevékenységek és az innovációs tevékenységek, valamint termék-piacraviteli tevékenységek és a projekt végrehajtásához kapcsolódó tevékenységek, illetve szorosan kapcsolódó, de nem K+F tartalmú tevékenységek.

A kérelem benyújtásához szükséges csatolni az Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által kiállított támogató, úgynevezett "K+F+I szempontú szakpolitikai véleményt". Az NKFIH K+F+I szakpolitikai szempontú véleményt csak azon igénylőknek állít ki, amelyek a hitelkérelem benyújtása előtt előzetes jogosultsági vizsgálaton estek át az MFB Pontok egyikén.

A hiteligényléseket 2019. 12. 02-ig lehet benyújtani

a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által kialakított MFB Pontoknál.