Megéri regisztrálni az Ügyfélkapun

regisztrációs adó, dánia, autóvásárlás
Számos szorzó befolyásolja, mekkora lesz a fizetendő regisztrációs adó
Vágólapra másolva!
Akinek még nincs, érdemes Ügyfélkaput nyitnia, mert a regisztráció csak pár percig tart, de annál több előnnyel jár. Ehhez személyazonosító igazolványra és aktív e-mail címre van szükség. Ügyfélkapun sok más mellett az adóügyek is egyszerűbben, kényelmesebben intézhetők.
Vágólapra másolva!

Jövőre is a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) állítja össze a vállalkozási tevékenységet nem végző magánszemélyek személyijövedelemadó-bevallási tervezetét, a rendelkezésre álló munkáltatói, kifizetői adatok alapján. Az elkészített adóbevallási tervezet az Ügyfélkapun keresztül gyorsan, kényelmesen megtekinthető.

Az Ügyfélkapuval számtalan dolog intézhető az interneten keresztül, például lekérdezhető az adófolyószámla, ellenőrizhető a biztosítási jogviszony, kiváltható a vállalkozói igazolvány, értesítést küld a hivatalos okmányok (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) lejárati idejéről, sőt még a forgalmi engedéllyel és egyéb gépjárművel kapcsolatos ügyek is egyszerűbben intézhetők.

Illusztráció Forrás: Pixabay

Regisztrálni személyesen az okmányirodákban, a kormányhivatalokba, a NAV ügyfélszolgálatain, valamint a külképviseleteken is lehet.

Ha valaki már rendelkezik Ügyfélkapuval, de nem tud belépni fiókjába, annak több oka is lehet. Ha az aktiválás öt napon belül nem történt meg, a jelszó lejárt vagy az ügyfél elfelejtette a felhasználónevét, akkor személyesen kell felkeresni valamelyik regisztrációs szervet. Ha valaki csak a jelszavát felejtette el, az Ügyfélkapu honlapján újat igényelhet.