Tőkét emel, és saját üzemeltető céget indít az Appeninn Holding

Vágólapra másolva!
Ázsiós alaptőke emelésről döntött az Appeninn Holding Nyrt. igazgatósága – tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A határozat értelmében az igazgatóság hozzájárult, hogy a Takarék Invest Befektetési és Ingatlankezelő Kft. az Andrássy út 105. alatt műemléki környezetben fekvő ingatlant apportjával emeljen tőkét a tőzsdei társaságban. Az ingatlan felek által meghatározott 850 millió forintos értékét új részvények zártkörű forgalomba hozatalával egyenlíti ki az Appeninn Nyrt.
Vágólapra másolva!

Az igazgatóság az alaptőke emelés összegének alapulvételével úgy döntött, hogy

1 092 545 darab 100 forint névértékű 'A' sorozatú részvényt bocsát ki, melynek lejegyzésére a Takarék Invest Befektetési Ingatlankezelő Kft. jogosult.

A tranzakció keretében a Takarék Invest az ingatlan felek által meghatározott, 850 millió forint értékű ingatlan apportjával emel tőkét az Appeninn Nyrt.-ben.

A kisbefektetők érdekeinek figyelembevételével a társaság igazgatósága úgy döntött, hogy az előző napi záróárfolyamon (778 forint) határozta meg az új részvények kibocsátási értékét.

Az ügylet lezárásával a Takarék Invest 2,67 százalékos részesedést szerez a tőzsdei társaságban, miközben az Appeninn ingatlanvagyona növekszik. Az új részvények névértéke közel 110 millió forinttal növeli a társaság jegyzett tőkéjét. Az Appeninn a tulajdonába kerülő helyi védettség alatt álló, 1.516 bruttó négyzetméteres, tehermentes ingatlant bérbeadás útján kívánja hasznosítani.

Az Appeninn Holding az alaptőke emelés mellett bejelenti, hogy a korábban kiszervezett ingatlan üzemeltetési tevékenységét ismét saját konszolidációs körbe tartozó céggel látja el.

Az Appeninn Üzemeltető Zrt. csaknem 20 munkavállalóval kezdi meg tevékenységét.

A társaság feladata 2017. december 1-től az Appeninn teljes ingatlan portfóliójának komplex létesítménykezelése és műszaki üzemeltetése. Az új üzletág elindítása magasabb minőséget és költséghatékonyabb működést biztosít a társaság számára.