Nyolcmilliárdot oszt ki kkv-knak a Széchenyi Alap

1848
Gróf Széchenyi István a fontolva haladás híve volt
Vágólapra másolva!
A Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. szeptemberben indította el az Irinyi II. Kockázati Tőkealapot és a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Alapot, amelyekből külső forrást vonhatnak be a kkv-k növekedésük finanszírozásához.
Vágólapra másolva!

Az Alapkezelő a Széchenyi Tőkebefektetési Alapon keresztül 8 milliárd forintos emelést követően immár 22 milliárd forinttal, az Irinyi II. Kockázati Tőkealap 8 milliárd forinttal, a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Alap pedig 20 milliárd forinttal járul hozzá a hazai kkv-szektor versenyképességének növelésében. Az alapkezelő szakértői a több száz, növekedési tervekkel rendelkező cégből immár több mint 50 esetben vizsgálják a befektetés lehetőségét.

A névadó is örülne, ha elmenne a pénz Forrás: Origo

A korábban 89 vállalkozásba tőkét fektető alap egész Magyarország területén keresi azokat a stabilan növekedni képes cégeket, amelyek tevékenysége talán a tőkebefektetők fő célpiacain kívül esik, és nem reális megoldás számukra a hitelfelvétel.

A szeptemberben elindult Irinyi II. Kockázati Tőkealap az Irinyi Tervben kiemelt iparágakban tevékenykedő, közép-magyarországi ipari vállalkozások, beszállító cégek számára biztosít tőkét a bővüléshez, fejlesztésekhez, valamint Ipar 4.0-s digitalizációs terveik megvalósításához.

A kiemelt szektorok közé tartozik: a járműipar, a speciális gép- és járműgyártás, a zöldgazdaság, a megújuló energia, az élelmiszeripar, az egészségipar, a védelmi ipar, a faipar, valamint az ezekhez kapcsolható infokommunikációs, digitális fejlesztések.

A Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Alap a Magyarországgal szomszédos országokba, azon belül is az azokban terjeszkedő, illetve onnan hazánkba érkező innovatív vállalkozások bővülési szándékait kívánja finanszírozni.