A legjobb cégek kapták meg a Pegazus Díjat

gejzír, NASA, Europa
Vágólapra másolva!
Kilencedik alkalommal adták át a Pegazus Díjakat, amivel a legdinamikusabban fejlődő magyar kis-és közepes vállaltok munkáját ismerik el. 
Vágólapra másolva!

A Pegazus Díj a legdinamikusabban fejlődő magyarországi kis-és közepes vállalatok teljesítményét ismeri el. A díjak odaítélésről döntő testület tagja az Enterprise Investors kockázati és magántőke-befektető vállalat, a Bisnode, digitális üzleti információszolgáltató, valamint a Dentons ügyvédi iroda.

A díjra jelölt cégeket objektív szempontok, nyilvános cégadatok alapján választják ki, pályázni nem lehet. Az eseményen három régió - Nyugat-, Közép-, és Kelet-Magyarország - vállalkozásait díjazták.

A helyezettek kiválasztásánál az adott cégek növekedési rátája, az elmúlt években mutatott növekedés intenzitása, és a vállalkozás átláthatósága szerepelt szempontként.

Idén is két cégméret szerinti kategóriában (egymilliárd és 2,5 milliárd forint között, illetve 2,5 milliárd forint felett) kaphattak díjat a vállalatok.

Kitörtek, mint a gejzír Forrás: NASA

Olyan cégek nyerhettek, amelyek magyar többségi tulajdonban vannak, legalább öt éve alapították őket jelenleg is aktívak, megfelelő likviditással rendelkeznek, árbevételük 2016-ban egymilliárd forint felett, EBITDA-juk pozitív volt, és az elmúlt időszakban az adott régió többi cégéhez képest nagyobb növekedést értek el.

A Feltörekvő kategória győztesei Nyugat-Magyarországról, a hőre lágyuló műanyagokat fröccsöntő Termoplast Kkt., Közép-Magyarországról az animációs filmeket készítő Digic Pictures Kft., Kelet-Magyarországról pedig a csomagolóanyagokat, -eszközöket gyártó Javipa Kft.

A Piacvezető kategória győztesei Nyugat-Magyarországról a gépgyártó Flexmont Kft., Közép-Magyarországról a nyomdai tevékenységet végző Prime Rate Kft., Kelet-Magyarországról pedig a tej- és húskészítményeket gyártó Nádudvari Élelmiszer Kft.