Száz nyugdíjas szövetkezet is lehet nyárra

idős fiatal nyugdíj
SOCIAL AID FOR ELDERLY PERSON B. BOISSONNET / BSIP
Vágólapra másolva!
Eddig 76 nyugdíjas szövetkezet alakult, és a kormányzat arra számít, hogy jövő nyárra 130 ezerre bővül a szövetkezeteken keresztül munkát vállaló idősek száma, a szerződések összege pedig 40 milliárd forintra rúg majd.
Vágólapra másolva!

A kormány célja, hogy egy éven belül száz nyugdíjas szövetkezet alakuljon Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetségének alapításakor.

A kormány azt tervezi, hogy a nyugdíj mellett, de nem szövetkezeti formában dolgozók foglalkoztatási feltételein is könnyít a közeljövőben.

Illusztráció Forrás: BSIP/B. BOISSONNET / BSIP/B. Boissonnet

Az Államkincstár adatai szerint jelenleg 164 ezer ember dolgozik a nyugdíj mellett magas közteher-fizetési kötelezettség mellett. A szövetség elnöke, Turi Dénes szerint első feladatként a következő néhány hónapban az ország minden részébe szeretnének eljutni, és a nyugdíjas-szövetkezetek alakításához és működtetéséhez szükséges információkat az érdeklődőknek átadni.

Fiák István, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének (DiákÉSZ) elnöke a rendezvényen megjegyezte: azt remélték, hogy széles körű támogatást kap majd az ötlet, de csak a kormánypártok álltak melléjük.