Világuralomra tör a Taxify

taxify
Vágólapra másolva!
Európa egyik legnépszerűbb közlekedési alkalmazása, a Taxify, az ausztráliai Sydney-ben is elindította szolgáltatását, ahol napok alatt közel 4 ezer sofőr nyújtotta be regisztrációs kérelmét. Az esemény miatt a Taxify az első hónapban minden utasának egy 50 százalékos utazási kedvezményt kínál.
Vágólapra másolva!

A Taxify egy városi utazás megosztó szolgáltatás, amelynek központja az észtországi Tallinnban található. Az applikáció Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és Közép-Amerikában összesen 20 országban érhető el a felhasználók számára.

A vállalat jelenleg 400 embert foglalkoztat világszerte,

akik közül sokan olyan neves brandek felépítésében vállaltak szerepet korábban, mint a Skype, a TransferWise, vagy éppen a Google.

taxify Forrás: Taxify

A Taxify abban is különbözik a többiektől, hogy mindössze 15 százaléknyi közvetítési díjat számít fel sofőrjeinek, amely közel fele az UBER által elkért jutaléknak.

A sofőrök számára a cég a versenytársakénál kedvezőbb javadalmazást és olyan egyéb juttatásokat biztosít, amelyek miatt az ausztráliai bevezetés is több ezer sofőrt mozdított meg azonnal.

taxify Forrás: Taxify

Markus Villig, a Taxify alapítója és ügyvezető igazgatója elmondta, hogy Sydney egy óriási, élettel teli város, éppen ezért rendkívül izgatottan várják, hogy

Sidneyben is megjelenik a Taxify Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Don Arnold

A Taxify-nál elkötelezettek az iránt, hogy mind az utasok, mind a sofőrök igényeinek eleget tegyenek. Az üzleti modelljük a méltányosságra és az átláthatóságra alapozzák.

Ezért lehetséges, hogy ilyen rövid idő alatt már több ezer sofőr regisztrációs kérelme érkezett be a céghez.

Sydney-t követően további ausztrál városok, így például Melbourne meghódítása szerepel a vállalat közeljövőbeli tervei között. de a piacra lépés előkészületei folynak már a kanadai Torontóban is.