Társadalmi startupok versenyeznek Budapesten

arrow begin brown business cartoon casual chart colorful computer concept creativity diagram doodle drawing entrepreneur filter filtered graph hand holding idea illustration light lightbulb male man many men new pc pen person point retro rocket screen ske
45663140 - young man pointing at startup concept over a tablet computer ötlet
Vágólapra másolva!
A kelet-közép-európai régió huszonöt legígéretesebb társadalmi startupja versenyez jövő héten Budapesten. A megmérettetésre az SAP szoftvercég és a Social Impact inkubátor által közösen szervezett, 2017-es startery találkozó keretében kerül sor. A nyertesek a Social Impact hálózat berlini központjában csiszolhatják tovább ötleteiket, építhetik vállalkozásukat, és nemzetközi kapcsolatrendszerre is szert tehetnek.
Vágólapra másolva!

A startery programban idén huszonöt résztvevőt várnak, akik a legújabb módszertanok segítségével fejlesztik majd üzleti elképzelésüket. A társadalmi problémán enyhítő vállalkozások ugyanis akkor működhetnek hosszú távon is sikeresen, ha megfelelő üzleti modellel bírnak.

A huszonöt ötlet, vállalkozás nagyon sokszínű képet mutat: például a szerb UrbiGo egy applikáció, amelynek felhasználóit ellátják magokkal, földdel és megfelelő panelekkel, hogy a városi növénytermesztést segítsék, a ShukarBijoux.ro, egy román kezdeményezés a roma kézműves ékszergyártók megsegítésére irányul, a Wandering Café pedig egy magyar triciklis kávézó Budapesten, ahol hajléktalanok dolgoznak.

Illusztáció Forrás: 123rf

A találkozóra érkező döntősök nyolc országból jönnek: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Koszovó, Magyarország, Románia és Szerbia is képviselteti magát a társadalmi startupoknak szervezett verseny döntőjében.

A zsűri (Norbert Kunz, a Social Impact ügyvezető igazgatója, Markus Hilken, az SAP hazai fejlesztőközpontjának vezetője, Robin Marshall, a Budapest Business Journal főszerkesztője, Horváth Anna, a NESsT Magyarország ügyvezetője, Szabó Eszter angyalbefektető, címzetes egyetemi docens) három győztest választ majd ki.

Ők az egyik legjelentősebb európai közösségi innovációs központban fejleszthetik tovább üzleti tervüket, és a társadalmi vállalkozások legjobb nemzetközi gyakorlataival ismerkedhetnek meg. A találkozóra, képzésre való pályázási lehetőség a régió minden korai fázisban lévő startupja számára nyitott volt, ahol valamilyen pozitív társadalmi változást próbálnak elérni. A startupok egymás közül választják ki azt a tíz döntőst, akik november 17-én mutatják be ötletüket – ezek közül választ majd három nyertest a zsűri.