A világ egyik legértékesebb vállalata egyben az egyik legvonzóbb is

Vágólapra másolva!
Új, átfogó európai felmérés eredményeit publikálták arról, hogy melyik vállalat a legszimpatikusabb a kontinensen tanuló diákok számára. Az üzleti tanulmányokat folytatók és a mérnök- illetve informatikushallgatók is ugyanannál a cégnél dolgoznának a legszívesebben.
Vágólapra másolva!

A kutatással és tanácsadással foglalkozó vállalat, az Universum, nyilvánosságra hozta felmérésének eredményét, amelynek keretében azt vizsgálta, mely vállalatokat tartják a leginkább vonzó munkaadóknak az európai diákok. Az abszolút első helyezett a Google lett, az amerikai óriást mind az üzleti, közgazdasági tanulmányokat folytatók, mind a mérnöki és informatikai képzésben részesülők szívesen választanák munkahelyüknek, illetve örülnének ottani alkalmazásuknak.

Könyvelnének és tanácsot adnának a közgazdaságot tanulók

A Google-nál dolgoznának a leginkább az üzleti és közgazdasági ismereteket tanuló európai egyetemisták, de a tízes listán helyet kapott egy másik IT-óriás, a Microsoft is. Az élmezőny további helyeit elsősorban olyan cégek foglalják el, melyek

nemzetközi színtéren mozogva nyújtanak üzlet- és könyvviteli szolgáltatást, adótanácsadást.

A nemzetközi vállalatokat céloznák tanulmányaik után az európai egyetemisták Forrás: Pixabay

Ez az üzleti tanulmányokat folytatók tízes listája:

1. Google
2. L'Oreal-csoport
3. Microsoft
4. PricewaterhouseCoopers
5. Ernst & Young
6. KPMG
7. Deloitte
8. Goldman Sachs
9. McKinsey & Company
10. Boston Consulting Group

A lista igazi „kakukktojása" talán a L'Oreal lehet, amelynek neve márkaként elsősorban a szépségápolás kapcsán jut a legtöbbek eszébe.

A mérnökhallgatók preferenciái némileg változtak

A megelőző évhez képest módosult a mérnök- és informatikushallgatók álomlistája. A Daimler és az IBM felkerült a legvonzóbb vállalatok közé, és Siemens a BMW-vel együtt emelkedett a rangsorban.

Itt dolgoznának a legszívesebben a jövő mérnökei és informatikusai:

1. Google
2. Microsoft
3. IBM
4. Siemens
5. General Electric
6. Daimler/Mercedes-Benz
7. Bosch
8. Airbus
9. BMW
10. Intel

A két toplistában a Google és a Microsoft jelenti a közös pontokat. Úgy tűnik tehát, az európai egyetemisták körében ez a két techvállalat az egyértelmű favorit.

A Google-t találták idén a legvonzóbb vállalatnak a mérnök hallgatók és a leendő üzletviteli szakemberek is Forrás: Origo

Van azért különbség

Claudia Tattanelli, az Universum globális igazgatója azt mondta, érthető, hogy a Google-t mindkét csoportból az első helyre szavazták a fiatal felnőttek. Szerinte ebben nagy szerepet játszik az, hogy

a keresőóriás is nagy hangsúlyt fektet az utánpótlásra,

a vállalat keresi a kapcsolatot a fiatalokkal. Úgy kommunikál velük, például a közösségi média segítségével, hogy a hallgatókhoz biztosan eljusson az üzenet, és így azok egymás között is kicserélhetik benyomásaikat a cégről.

Tattanelli arra is felhívta a figyelmet,

a rangsorok mögött eltérő karriercélok húzódnak.

A kutatásból kiderült, hogy az üzleti tanulmányokat folytatók számára nagyon fontos az, hogy később vezetői pozíciókba léphessenek előre, és ez befolyásolja cégválasztásukat. A mérnökök és informatikusok ettől eltérően elsősorban a munkával kapcsolatos kiszámíthatóságot keresik, hogy feladataikra tudjanak koncentrálni.

Mindkét hallgatói csoport tagjaira igaz viszont, hogy a jövőben is szeretnék magukat és tudásukat fejleszteni új ismeretek megszerzésével.

A rangsort közel 200 ezer hallgató válaszai alapján állították össze, a megkérdezettek 12 európai országban folytatják tanulmányaikat, többek között az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, Olaszországban.