Garázsból indult, ma 12 ezer négyzetméteren gyárt a magyar cég

bosch kuri robot ces 2017
mde
Vágólapra másolva!
Garázsból indult, ma már 450 főt foglalkoztat a speciális gépipari beszállító AQ Anton. A zalaegerszegi cég 25 év alatt lett fémsajtolóból műanyaggyártó, és globális vállalatok beszállítója.  
Vágólapra másolva!

Pár év gmk-zás után 1990-ben egy helyi szerszámkészítő egyszemélyes vállalkozásként kezdett szerszámgyártással foglalkozni Zalaegerszegen. Az első időben saját garázsában kezdte működését. Két évvel később kft.-vé alakulva már 15 embert foglalkoztatott. A vállalkozás fémsajtoló célszerszámai beváltak ugyan, ám 1992 végén sorra mentek tönkre a megrendelői.

Ekkor a műanyag fröccsöntő szerszámok gyártásában kereste a boldogulást az Anton Kft. Ehhez egy nem éppen olcsó szikraforgácsoló gépbe kellett beruházni, miközben egyetlen konkrét megrendelése sem volt. Megérte a kockázatvállalás, 2002-ben megkezdődött a saját gyártású szikraforgácsoló gépek fejlesztése, mellyel az energiaszektort tudták kiszolgálni. A rákövetkező évben a vevői kör növekedésével a műanyaggyártás önálló üzletággá alakult, és folyamatosan nőtt a gyártóterület.

Az egyik partner, a Bosch Forrás: Origo

Ekkorra már a vállalat több éve stratégiai partnere olyan vállalatoknak, mint a GE, Siemens és Bosch, a hazai és nemzetközi piacokon. Mára összesen 12 ezer négyzetméter gyártóterületen folyik a termelés.

2015-ben a svéd AQ Group AB cégcsoport megvette a vállalatot, amely a hagyományokat folytatva, az energia-, autó-, elektromos és repülőipar jelentős nagyvállalatait szolgálja ki. 2017-ben, újabb beruházás keretében további 3 ezer négyzetméterrel bővült a vállalat raktározási és termelési területe.Az alapítás óta eltelt időszakban a vállalat számos vevői, szakmai és gazdasági díjat kapott innovatív megoldásaiért, stabil termelési- és üzleti tevékenységéért – mondta Németh András, ügyvezető.

A cikk megjelenését az MVM Edison Program támogatta!