A robotok egyre kelendőbbek az építőiparban

ipari robot
(151119) -- LIUZHOU, Nov. 19, 2015 (Xinhua) -- Industrial robots are used for welding vehicle bodies at Liuxin Auto Stamping Co., Ltd. in Liuzhou, southwest China's Guangxi Zhuang Autonomous Region, Nov. 18, 2015. (Xinhua/Li Bin) (wf)
Vágólapra másolva!
Nyugat-Európában már a kőművesmunkák automatizálása jelenti a kézzel fogható jövőt. Magyarországon is egyre több építőipari vállalkozó ismeri fel, hogy technológiai fejlesztések nélkül kihullhat a rostán.
Vágólapra másolva!

Egyre több vállalkozó lízingel építőipari gépeket a kereslet megnövekedése miatt. A korszerű eszközök iránt nagyobb az érdeklődés mint eddig valaha.

Az építőipari gépekre a lízingcégek 8,33 milliárd forintot helyeztek ki az első fél évben, ez 33 százalékos növekedést jelent a múlt év azonos időszakához képest - közölte a Magyar Lízingszövetség.

Forrás: AFP/XINHUA/Xinhua News Agency/Li Bin

Az ágazat fellendülésével magyarázható a megnőtt kereslet a lízingelt építőipari gépek iránt. A mostani fellendülés elsősorban a magasépítésre vonatkozik, de más területeken is fellendülésre van kilátás.

Magyarországon a vállalkozók főleg a saját gépeket részesítik előnyben szemben nyugati társaikkal akik inkább bérlik a gépeket.

Ennek ellenére vannak olyan gépcsoportok, mint például a homlokzati szerelőállványok, ahol már ma is jóval több a bérelt eszköz, mint a saját, de érezhető a tendencia a mini kotróknál, kézi tömörítő eszközöknél is.