Energiabeszerzési tendert ír ki a kamara

elektromos, hálózat, pick up, tévézés
Villamosenergia-távvezeték. Bírják a szappanoperákat is.
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara  villamos energia beszerzésével kapcsolatos tendert indít 2017 őszén. A kezdeményezés eredményeként a kamarai tagok alacsonyabb áron és kedvezőbb szerződéses feltételekkel juthatnak villamos energiához. A tender feltételeinek kialakításához felmérés indul a kamarai tagok körében.
Vágólapra másolva!

A tender elsődlegesen a következő év vonatkozásában energiakereskedőjüknek még nem elköteleződött, közepes- és nagy villamosenergia-fogyasztókra fókuszál.

Azonban a jövő évre már leszerződött tagoknak is érdemes a felmérésben részt venniük, mivel így az általuk elért villamos energia árakkal összehasonlítható, „benchmark" szintű visszajelzést kaphatnak a NAK által kiírt tenderen kialakult energiaárakról.

Az országos szintű adatbekérés

az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult villamos energia felhasználó kamarai tagok esetében a NAK portál felületén történik.

Ezzel párhuzamosan élelmiszeripari referens hálózatot is bevon a kamara a szektor érdekében. Az online felület

augusztus 14-től érhető el és várhatóan augusztus 31-ig áll nyitva a kamara tagjai számára.

Villamosenergia-távvezeték. Forrás: iStock

A beérkezett energetikai adatokból a NAK energetikai adatbázist hoz létre, amely alapján megtörténik az egyes, különböző fogyasztási szokásokkal és szerződéses feltételekkel rendelkező villamos energia fogyasztók szegmentálása. Emellett piacfelmérési célzattal a kamara az ezekre vonatkozó előzetes árajánlatokat is bekéri a kereskedőktől, illetve kialakítja a tenderfelhívás részleteit.

A tenderen legjobb feltételeket biztosító, nyertes energiakereskedővel a tenderen résztvevő kamarai tagok egyénileg szerződnek,

azonban az új kereskedelmi szerződések megkötésében jogi segítséget is nyújt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.