Kkv, irány a tőzsde!

Cselovszki Róbert; Végh Richárd
Budapest, 2017. július 6. Lajkó Ferenc, a Waberer's Nyrt. vezérigazgatója, Nikolaus Bethlen, a Waberer's igazgatóságának elnöke, Erdélyi Barna vezérigazgató-helyettes, Cselovszki Róbert, az Erste Befektetési Zrt. elnök-vezérigazgatója és Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde Zrt. elnök-vezérigazgatója (b-j) a Waberer's International Nyrt. sikeres részvénykibocsátása alkalmából rendezett ünnepélyes kereskedésindító csengetésen a Budapesti Értéktőzsdén 2017. július 6-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Egymilliárd forint keretösszeggel megjelent a "Kkv-szektor hatékonyságának növelése elsősorban tőzsdei bevezetést szolgáló intézkedések biztosítása révén" című kiemelt pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében.
Vágólapra másolva!

Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára a távirati irodának elmondta: a felhívás része az átfogó tőzsdefejlesztési programnak.

Ennek eredményeképpen a tőkeági forrásbevonás szerepe növekszik a magyar vállalatok finanszírozásában, hatékonyan kiegészítve a túlsúlyban lévő banki hitelezést.

Utlojára a Waberer's lépett a parkettre. MTI Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A kiemelt program két részből áll. Az elsőben a nemzetközi együttműködéssel megvalósuló képzési programban résztvevő kkv-k nyerhetnek támogatást, a második keretében a kkv-k tőzsdei felkészülését, bevezetését támogató program indul - közölte az államtitkár.