Akadémiát alapított a tőzsde

Budapesti Értéktőzsde 2016 április 5-én Budapesti Értéktőzsde
Budapesti Értéktőzsde 2016 április 5-én
Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) rendkívüli közgyűlésén az alapszabály módosítása mellett határozat született a Budapesti Pénzügyi Akadémia Zrt. (BPA) megalapításáról, mely a BÉT száz százalékos tulajdonában lesz és oktatási tevékenységet lát majd el - közölte a BÉT.
Vágólapra másolva!

A közgyűlés jóváhagyta a BÉT alapszabályának kiegészítését arra vonatkozóan, hogy a BÉT leányvállalatai működésének nyomon követése, a leányvállalatok gazdálkodásának ellenőrzése, valamint az ilyen társaságok alapítójának/részvényeseinek/tagjainak hatáskörébe tartozó döntések meghozatala, továbbá a Kereskedelmi Választottbírósággal kapcsolatos valamennyi döntés meghozatala a BÉT Igazgatóságának a hatáskörébe tartozzon.

Budapesti Értéktőzsde Fotó: Szabó Gábor - Origo

A közlemény szerint Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója a Pénzügyi Akadémiáról a közgyűlésen elmondta: a tőzsde ötéves stratégiájának fontos eleme a pénz- és tőkepiaci ismeretek oktatása.

tette hozzá Végh Richárd. Az új cég létrehozásával erősíteni lehet a pénz- és tőkepiaci képzési tevékenységet, melynek első kurzusai a tervek szerint már idén ősszel elindulhatnak.