Szétkapkodják az olcsó hiteleket a cégek

vállalkozói hitel,
Vágólapra másolva!
Június végéig 238 milliárd forint hitelt igényeltek az MFB Pontokon, a Takarék Csoport és a Budapest Bank alkotta konzorcium 60 milliárdos kihelyezésre számít az év második felében.
Vágólapra másolva!

Meghaladta a 238 milliárd forintot a négytagú konzorcium – a Takarékbank Zrt., a B3 Takarék Szövetkezet, az FHB Bank Zrt. és a Budapest Bank Zrt. – fiókjaiban létrehozott 442 MFB Ponton az akár 0 százalékos kamatozású, európai uniós forrásból finanszírozott hitelekre idén június végéig benyújtott igénylések összege.

Akkora az érdeklődés a kedvező hitelprogramok iránt, hogy azok közül három igénylését a keret kimerülése miatt fel kellett függeszteni

- egy versenyképességjavító, egy kapacitásbővítő és egy megújuló enerigaforrást felhasználó beruházást támogató programot. További két hitelprogram szüneteltetésére pedig azért kerülhet sor, mert a felhívás tartalmát felülvizsgálja az MFB Zrt.

A kkv-k keresik a jó megoldásokat Forrás: Dremastime

A legfrissebb adatok szerint idén június 30-ig 77,6 milliárd forint értékű kérelmet már pozitívan bíráltak el.

Ezek jó részénél a szerződéskötés is megtörtént. Eddig közel ezer ügylethez köthetően 36,7 milliárd forintot fizettek ki a nyertes pályázóknak, és folyamatosan zajlik további, több mint kétezer rögzített igénylés feldolgozása is.

– közölte Vida József, a konzorciumot vezető Takarékbank elnök-vezérigazgatója.

Sokan keresik a lakosság által április végétől igényelhető, kamatmentes energiahatékonysági hiteleket is. A családi házak, lakások energetikai korszerűsítésére és megújuló energiaforrások alkalmazására meghirdetett hitelprogram kerete 115 milliárd forint, amelyből a Nemzetgazdasági Minisztérium várakozása szerint legalább 20 ezer lakást lehet korszerűsíteni.