Ma zárul az MNB és a Corvinus első közös nyári egyeteme

MNB Summer School
Vágólapra másolva!
Patinás külföldi egyetemekről érkeztek a jegybank és a Corvinus Egyetem közös nyári egyetemének hallgatói, akik ma fejezik be a kurzust. Itt közép-kelet-európai makrogazdasági, külgazdasági és monetáris politikájáról tanulhattak, és több magyarországi nagyvállalathoz és intézményhez is ellátogattak. Az önköltséges képzést első alkalommal szervezte meg a jegybank oktatási központja és a Corvinus Egyetem.
Vágólapra másolva!

Első alkalommal rendezték meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Corvinus Egyetem közös nyári egyetemét, amelyre

hét ország patinás egyeteméről érkeztek hallgatók, hogy a közép-kelet-európai gazdaságról, külgazdaságról és monetáris politikáról tanuljanak.

A ma záruló képzés célja, hogy a hallgatók nemzetközi vetületben ismereteket szerezhessenek a magyar makrogazdaságról és a régióra jellemző külkereskedelemről.

A témák érintették többek között a válság utáni növekedés, az infláció, a tőzsde és az új pénzügyi stratégiák kérdéskörét.

MNB-Corvinus nyári egyetem Forrás: MNB

A program keretében a diákok ellátogathattak többek között a Zwack Unicumhoz, az Audi Győrhöz, a Huaweihez, a Bank of China-hoz, a Budapesti Értéktőzsdére, a Nemzeti Befektetési Ügynökséghez (HIPA), a Magyar Nemzeti Kereskedőházak Zrt.be, és az MNB Készpénzlogisztikai centrumába.

MNB-Corvinus nyári egyetem Forrás: MNB

A két hetes önköltséges képzés ára 1450 euró volt, amely tartalmazta a tandíjat, a szállást, az ellátást, és azt is, hogy a 18 külföldi hallgató munkáját magyar egyetemisták segítették mentorként.

A kurzus kreditjét a Corvinus Egyetem adja a hallgatóknak,

akik a Cornell University, a University of Sao Paulo, a Georg-August University Göttingen, a University of Copenhagen, a Tsinghua University, és a Fudan University színeiben érkeztek.