Marcsika ügyfelei is csettintenének erre a hozamra

mobil telefon mobiltelefon kkv kisvállalkozás számítógép laptop
A mobilszolgáltatók meghosszabbítanák a feltöltőkártyás adategyeztetés határidejét
Vágólapra másolva!
Az alacsony kamatkörnyezetben, kiugró, évi 12,12 százalékos hozamot ért el a napokban a K&H lejárt tőkevédett biztosítási eszközalapja - közölte a K&H Biztosító. A hat évvel ezelőtt indított, óvatos befektetési politikát folytató, és idén lejáró gyógyszeripari tőkevédett eszközalap összesen közel 105 százalékos hozammal zárt, azaz a befektetett összeg valamivel több, mint dupláját fizeti ki a befektetők számára.
Vágólapra másolva!

Lejjebb mentek a betéti kamatok az elmúlt években az alapkamat mérséklődésével párhuzamosan: 2011 elején például még 6 százalék volt az alapkamat, míg idén júniusban 0,9 százalékot tett ki. A piacon elérhető megtakarítások kamatai, hozamai is mérséklődtek.

A válság miatt a lakosság óvatosabb lett, ami a biztonságos befektetések felé terelte a megtakarításokat. A legbiztonságosabb megtakarítási eszközök azok, amelyek tőkevédelmet biztosítanak.

Ezek a megtakarítási formák kombinálják a részvénypiaci befektetéseken elérhető magas hozamok lehetőségét a tőkevédelemmel. A tőkevédelemnek természetesen ára van, így ezen befektetési formák hozama elmarad egy azonos, csak részvényeket tartalmazó befektetés hozamától, de van, hogy még ezzel együtt is kimagasló hozamot lehet realizálni.

Így történt ez az idén júniusban lejárt K&H tőkevédett gyógyszeripari eszközalapjával,

– mondta Kuruc Péter, a K&H Biztosító életbiztosításért és saját értékesítési csatornákért felelős divízióvezetője. Ez évente 12,12 százalékos hozamot jelent, ami messze meghaladja az elmúlt hat év általános hozamszintjét. Összehasonlításképpen a betéti kamatok 2011-ben 1,8-1,9 százalék körül mozogtak, az idén azonban alig haladják meg a 0 százalékot.

Jól teljesítenek a tőkevédett befektetési alapok Forrás: Cultura Creative/© Cultura, all rights reserved./Monty Rakusen

Ugyan a múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőre vonatkozóan, de a szakember lát a gyógyszeriparban további lehetőséget. Ezért 100 százalékos tőkevédelem mellett

ismét indítottak egy közel nyolc éves futamidejű eszközalapot,

amely szintén a gyógyszeripari szektor növekedéséből biztosít részesedést. A több évre szóló egyösszegű befektetések azért is kedvezőek, mert legalább 5 évet követően az elért hozam után nem kell kamatadót fizetni.