Pénztáros viheti házhoz a csomagokat

Wal-Mart to create 10,000 jobs in the United States Horizontal
(FILES) This file photo taken on November 23, 2012 shows shoppers at a Walmart store in Paramount, California. The US retail giant Wal-Mart announced January 17, 2017 it wants to create 10,000 jobs in the United States in 2017, a few days before the inauguration of Donald Trump, who has been pressing companies to expand their business on US soil. / AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN
Vágólapra másolva!
A világon egyre nagyobb üzlet a házhoz szállítás, érthető módon a piaci résztvevők többsége igyekszik kihasználni a bővülő piac adta lehetőségeket. A Walmart most egy szokatlan ötlettel állt elő, a műszakjukkal végző alkalmazottakat szeretnék bevonni a házhoz szállításba.
Vágólapra másolva!

Világszerte egyre több áruház bővíti szolgáltatásait, melyek közül az egyik legkiemeltebb terület a házhoz szállítás. A folyamatosan bűvülő piacon az áruházak egyre több innovációval jelentkeznek.

Van olyan, amely gyorsassággal próbál a riválisok elé kerülni, míg egyesek a termékpaletta szélességével, korszerű telefonos alkalmazással próbálnak versenyben maradni. Még a McDonald's is beszállt az üzletbe.

A Walmart az Egyesült Államok legnagyobb áruházlánca, a cég árbevétele 482 milliárd dollár, amivel a világ legnagyobb árbevételű vállalata.

Ez forintra átszámítva 137 ezer milliárd forint.

Walmart áruház az Egyesült Államokban Forrás: AFP/Frederic J. Brown

Nem csoda, hogy a Walmart is próbál valami új ötlettel előállni, most egy elég vegyes fogadtatású rendszert tesztelnek.

Ennek lényege, hogy a nap végén a műszakjukkal végzett alkalmazottak

hazafelé menet kiszállítanak néhány rendelést.

Azok a munkások, akik saját autójukat használják, extra fizetést kapnak a plusz munkáért, és csak azon az útvonalon szállítanának házhoz csomagot, amelyen eleve is közlekednek – írja a Bloomberg.

Az áruházlánc több részletet nem közölt, de a tesztüzem már három arkansasi és New Jersey-i régióban megkezdődött.

Az ötletben van ráció, hiszen az Egyesült Államokban 4700 áruház üzemel,

az alkalmazottak száma átlépi a milliós számot.

Könnyebb lehet a bevásárlás Forrás: Thinkstock

A Walmart így próbálja felvenni a versenyt az Amazonnal, amely néhány városban már órán belüli szállítást garantál. A rendeléseket ütemezni is lehetne, hiszen az alkalmazottak több különböző műszakban dolgoznak.

A házhoz szállítás piaca az Egyesült Államokban 16 százalékkal bővült 2016-ban,

összesen 462 milliárd dollárosra becslik a nagyságát.

A bővülés négyszer nagyobb itt, mint a kiskereskedelem növekedése.

Mivel az Egyesült Államok lakosságának 90 százaléka egymérföldes távolságon belül lakik egy Walmarthoz képest, így egy olyan sikeres hálózat építhető ki a vezetők szerint, amely jelentősen átformálhatja a piacot.