Online piacteret indítottak felvidéki kistermelőknek

Pretty student doing homework Beautiful Wireless Technology Computer Adolescence Student Girls Teenage Girls Women Beauty In Nature Literature Urgency Bookshelf Homework Young Adult Teenager Smiling Holding Carrying Working Studying Intelligence Learning
Pretty young student sitting at desk and doing her homework, she is connecting to the internet with a laptop
Vágólapra másolva!
A magyar őstermelők megsegítésére indított online piacteret a Libertate polgári társulás. Az oldalon ingyen hirdethetnek a kistermelők, a vásárlók pedig első kézből kapnak információt az őstermelőkről.
Vágólapra másolva!

A szervezet célja az volt, hogy összekösse a felvidéki magyar gazdálkodókat a háztáji termékek iránt érdeklődő vásárlókkal. A www.haztaji.sk egy ingyenes online piactér, ahol a

termelők és a vásárlók közvetlenül is kapcsolatba léphetnek.

"A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vásárlók keresik a magasabb értéket képviselő háztáji termékeket, de sokan nem is tudják, hogy a közelükben milyen kiváló termelők vannak" - mondta kezdeményezésükről Németh Róbert a Libertate polgári társulás elnöke.

Online piactér indult felvidéki termelőknek Forrás: Getty Images/iStockphoto/demaerre/Demaerre

A legújabb projektjük a www.termek.sk oldalon érhető el, mely hasonló elven működik, mint a háztáji honlap. Itt bármely felvidéki magyar kínálhat használt vagy új terméket, mindezt teljesen ingyen.

A cikk megjelenését az MVM Edison Programja támogatta.