Ma újra indul a Pénz7 tematikus témahét az iskolákban

megtakarítás félre tett pénz
Small chest full of gold coins (savings).
Vágólapra másolva!
Ma indul és péntekig tart a Pénz7, vagyis a pénzügyi tudatosság és gazdálkodás témahete az iskolákban. Az eseménysorozatra több mint 1100 iskola jelentkezett, és a speciális tanórákon részt vevő diákok száma meghaladja a 160 ezret. A gyakorlati tapasztalatokat több száz önkéntes szakértő hozza el a tanórákra többek között az Emmi, a Bankszövetség és a Pénziránytű Alapítvány szervezésében.
Vágólapra másolva!

A ma kezdődő Pénz7 iskolai témahét célja, hogy már fiatal korban elültesse a pénzügyi és gazdasági tudatosság alapjait. A harmadik alkalommal induló rendezvénysorozat szervezői az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), a Pénziránytű Alapítvány, a Bankszövetség és a Junior Achievement Magyarország.

Hazai és összehasonlító nemzetközi kutatások arra hívják fel a figyelmet, hogy bár a lakosság pénzügyi alapismeretei nem maradnak el a nemzetközi átlagtól, azonban a pénzügyekhez fűződő hozzáállásukban és szemléletükben, a pénz kezelésében és a pénzzel kapcsolatos döntések megalapozottságában még jelentős hiányosságok mutatkoznak.

Forrás: Photononstop/Photononstop/Charlie Abad

A kutatási eredmények azt is mutatják, hogy

még a pénzügyekben jártasabb magyar fiatalok is alig mernek, akarnak vállalkozni.


Hazánk 2015-ben csatlakozott először a European Money Week Európa-szerte mintegy 30 országban egy időben zajló kezdeményezéshez. A magyar Pénz7 iskolai eseményei mától péntekig zajlanak.

Pénzügyi témakörben idén az egyik

központi téma a korszerű pénzkezelés,

de a korábbi évek családi költségvetéssel és megtakarításokkal foglalkozó tananyagai is szerepelnek a témahéten.

A Pénz7 program részeként több száz banki, illetve új elemként vállalkozói önkéntesek segíthetik a rendhagyó tanórák megvalósítását az iskolákban.

A Magyar Nemzeti Bank által támogatott Pénziránytű Alapítvány, valamint a Junior Achievement Magyarország Alapítvány szakértői a speciális tananyagok elkészítésével élményszerű, interaktív ismeretszerzéshez nyújtanak segítséget.

A Pénziránytű Alapítvány a pedagógusok, valamint a banki önkéntesek számára személyes felkészítő oktatást szervezett, a felkészítést segítő tananyagok online, ingyenesen elérhetők a tanárok számára a Pénz7 oldalán.