Új tagjai lesznek a Monetáris Tanácsnak

2016. 08. 18. Budapest Illusztráció MNB Magyar Nemzeti Bank Szabadság tér 9. Épület, Magyar Nemzeti Bank (MNB) Magyarország központi bankja
Magyar Nemzeti Bank (MNB) Magyarország központi bankja. 2016. 08. 18.
Vágólapra másolva!
A közeljövőben a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa két tagjának is lejár a mandátuma, ezért az Országgyűlésnek két új tagot kell választania.
Vágólapra másolva!

Cinkotai Jánost 2011. március 22-én 6 évre választották a tanács tagjává,

helyére az Origo értesülése szerint Parragh Bianka kerülhet. Kocziszky Györgyöt – akinek mandátuma április elején jár le – várhatóan újraválasztja a Parlament.

Parragh Bianka a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Kara, Közpénzügyi és Államháztartási Intézetének adjunktusa, emellett az Óbudai Egyetemen a Gazdasági Kar Vállalkozásmenedzsment Intézetében is adjunktusként dolgozik. Nyilvánosan elérhető önéletrajza szerint

kutatási területe a gazdasági szabályozás és koordináció az állam és a gazdasági szereplők kapcsolatrendszerében,

a gazdasági szereplők vállalati versenyképességi összetevői, a menedzsment és a vezetés-szervezés.

A Magyar Nemzeti Bank épülete Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Parragh Bianka okleveles közgazdász, diplomáját a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán szerezte, majd a Miskolci Egyetem, Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi szakokleveles közgazdász végzettséget. Emellett a Nyugat-Magyarországi Egyetem Széchenyi István Doktori Iskolájában „Gazdálkodás- és szervezéstudományok" tudományágban szerzett doktori (PhD) fokozatot.