Új időszak jön a Waberer’s csoport életében

Vágólapra másolva!
A Waberer's csoport, Európa egyik legnagyobb fuvarozó vállalata, elkötelezett aziránt, hogy folyamatosan növelje versenyképességét új technológiák fejlesztésével és alkalmazásával. A Waberer's csoport és az SAP Hungary bejelentette, hogy a Waberer's 3 milliárd forintot invesztál informatikai rendszerének korszerűsítésébe, melynek első fázisa a vállalatirányítási rendszer lecserélésével indult. Az összesen két és fél éves folyamattal a cégcsoport működését biztosító szakmai rendszerek mindegyike frissítésre kerül.
Vágólapra másolva!

Indulás stabil alapokról

Az új, 2017 januárjában indult SAP rendszer segítségével nemcsak hatékonyabb lesz 45 hazai és 11 külföldi tagvállalat irányítása, de a big data technológiának (SAP HANA) köszönhetően lehetővé válik a valós idejű adatokon alapuló dinamikus döntéshozatal is. A vállalatirányítási megoldást, mely többek közt támogatja a mintegy 6500 főt foglalkoztató fuvarozó óriás pénzügyi, beszerzési, értékesítési folyamatait, a csoport méretét és összetett tevékenységét tekintve rekordidő, 10 hónap alatt vezették be.

Átadás 2018 közepéig

A következő fázis számos olyan feladat sztenderdizálásából és újdonságok bevezetéséből áll, amelyek a Waberer's folyamatos növekedését biztosítják.

Az új megoldások felgyorsítják az éves szinten 447 millió kilométert futó flotta üzemanyag elszámolását, biztosítási ügyeinek kezelését,

valamint egyszerűbbé teszik a sokváltozós bérelszámolás lefuttatását, a teljesítés, valamint a fuvarozás adminisztrációját is.

A rendszer egy alkalmazás segítségével optimalizálja az átváltási árfolyamot a vállalatcsoport szállítmányozási árajánlatainak vonatkozásában, automatizálva a jelenlegi manuális folyamatot.
Az új rendszer a több mint 3500 kamionból álló flotta fedélzeti adatait is tárolja, ezáltal további útvonal- optimalizációra és útvonal egyezések keresésére nyílik lehetőség.

A Waberer's flotta egy része Forrás: Waberer's

A vállalatcsoport még hatékonyabb marketingkampányok indítását is tervezi egy új ügyfélkapcsolat-menedzsment megoldás segítségével. Az SAP integrált technológiája leváltja a Waberer's eddigi rendszerét, és

a tervek szerint 2018 közepére ér véget a bevezetés.

„A Waberer's az új IT megoldásokat tekinti a vállalat versenyképességét meghatározó egyik legfontosabb tényezőnek. A komplett rakomány fuvarozás egyik legnagyobb európai vállalataként fontosnak tartjuk, hogy a legmodernebb eszközöket használjuk nemcsak a kamionjaink, de az informatikai megoldásaink esetén is" - hangsúlyozta Csöregi Levente, a Waberer's IT igazgatója.

„Az SAP Transportation Management és S/4HANA megoldásai a legjobb nemzetközi gyakorlatokat képviselik, és elősegítik a Waberer's további növekedését"— tette hozzá Pintér Szabolcs, az SAP Hungary Kft. közlekedési üzletágvezetője.