A nők jobb befektetők, mint a férfiak

Wall Street-i bika elé helyezett fearless girl
'The Fearless Girl' statue is seen facing the iconic Wall Street charging bull statue as part of a campaign to push companies to add women on their boards, on March 8, 2017, in Lower Manhattan, New York. / AFP PHOTO / EDUARDO MUNOZ ALVAREZ
Vágólapra másolva!
Az elmúlt évtizedben a nők befektetései több hasznot hoztak, mint a férfiaké - áll a Fidelity befektetési nagyvállalat elemzésében, amelyet nők napjára időzítettek. A különbség kicsi, de mégis a nők előnyét bizonyítja. Az Openfolio nevű befektetési applikáció szintén a nők jobb befektetéseit igazolja az elmúlt három évben. Az MSCI index szerint azok a vállalatok, ahol az igazgatótanácsban nők is ülnek sokkal több nyereséget hoztak a részvény-befektetéseik után.
Vágólapra másolva!

Sokkal kevesebb kockázatot vállalnak a nők, ezért hosszú távon sikeresebb befektetőknek bizonyultak, derül ki több befektetési vállalat elemzéséből.

A legszélesebb körű felmérést a Fidelity nagyvállalat végezte, amely a múlt évben csak kicsi különbséget mutatott ki a férfi és női befektetések között, de a verseny egyértelműen a nők javára dőlt el.

Az elmúlt évtizedet nézve is a nők befektetései bizonyultak sikeresebbnek a Fidelity felmérése szerint.

Az Openfolio befektetési applikáció is a nemek szerint különböztette meg a befektetések sikerességet, náluk is a nők vezettek, és az elmúlt három év mindegyikében a gyengébb nem bizonyult jobb befektetőnek.

Az indoklásuk szerint

a férfiak túl gyakran vesznek és adnak el, ezzel szemben a nők kevesebbet módosítanak, hosszú távra, sokszor évtizedekre terveznek és alacsonyabb kamattal is beérik.

'The Fearless Girl' ( A Rettenthetetlen Lány) szobra a Wall Street-i bika előtt Forrás: AFP/Eduardo Munoz Alvarez

Hasonló eredményre jutott a State Street Global Advisors (SSGA) tanácsadó nagyvállalat, amely 2500 millió dollár vagyon befektetésért felel.

Nők napja alkalmából arra hívták fel a figyelmet, hogy

a 3000 legnagyobb amerikai vállalat negyedénél nem található nő az igazgatótanácsban,

annak ellenére, hogy a befektetések terén egyrtelműen sikeresebbnek bizonyultak.

Az MSCI befektetési tanácsadó cég felmérése szerint azok a vállalatok, ahol nők is dolgoznak az igazgatóságban sokkal több profitot kaptak befektetéseik után, mint azok, ahol kizárólag férfiak irányítanak.