Mi vezethet egy cég bukásához?

45-50 years adversity anticipation anxiety arms outstretched business BUSINESSMAN caucasian concern CONTEMPLATION day frustration future head and shoulders hope indoors leaning MAN middle-aged OFFICE one person only pensive problem side view thinking unce
Business Man looking through window
Vágólapra másolva!
A káosz alattomosan, lassan férkőzik be a cégek életébe, és sokszor csak akkor vesszük észre, amikor már a fejünkre nő. Nem is gondolnánk, de a magyar vállalatok legfőbb fejlődési gátja nem az anyagi eszközeik hiánya, hanem az alacsony szervezettségi szintjük. Magyarországon gyakorlatilag a legtöbb kis- és középvállalat e-maileket és Excel táblákat használ a legfontosabb, legkritikusabb üzleti folyamatai nyilvántartásához.
Vágólapra másolva!

Minden cégnek vannak szoftverrel irányítható irodai munkafolyamatai, bár ezt sok cégnél nem tekintik evidensnek a vezetők – írja a szerkesztőségünkhoz eljuttatott közlemény. Az üzleti folyamatok támogatása egy jól megválasztott workflow rendszerrel akár 30 százalékos költségmegtakarítást is eredményezhet amellett, hogy a cég szervezettségét és hatékonyságát is jelentősen növeli. Sokatmondó, hogy az amerikai MarketsandMarkets becslése szerint a világ öt fő régiójában – ideértve Európát is – a munkafolyamat-irányítási rendszerek piaca pár éven belül majdnem megháromszorozódik, a jelenlegi 3,51 milliárd dollárról 9,87 milliárd dollárra növekedhet 2021-re.

Forrás: Image Source/Cultura/Ghislain & Marie David de Lossy/Ghislain & Marie David De Lossy

Szederkényi Zsolt, az xFLOWer ügyvezetője szerint Magyarországon is egyre több cégvezető ismeri fel, hogy az Excel, az ingyenes számlázók és az Outlook vagy Gmail kizárólagos használatán túl az üzleti folyamatok vezérlésére kell fókuszálniuk ahhoz, hogy cégük ne mondjon csődöt, hanem sikeres, életképes maradhasson.

Ennek eléréséhez mára elengedhetetlen – akár felhő alapú – workflow rendszer használata. Nem véletlen, hogy a nagyvállalatok már több mint 10 évvel ezelőtt felismerték, hogy

a klasszikus ERP és CRM mellett workflow rendszer használata is nélkülözhetetlen a napi működésük támogatásához,

ami egyúttal a legfontosabb informatikai megoldásaik egyikévé vált.