Az állami támogatás növelte az érdeklődést az elektromos autók iránt

elektromos autó flotta
Vágólapra másolva!
Egy tisztán elektromos járművel akár 60 százaléknyi költséget is meg lehet takarítani.
Vágólapra másolva!

Újabb lendületet adott a zöld rendszámú flották bővítésének a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett, elektromos autók beszerzését támogató pályázat - állapították meg az Arval flottakezelő szakértői. Úgy vélik, a növekedésben szerepet játszik a pénzügyi konstrukciók változatossága is.

Az alacsony üzemeltetési költségek és a kedvező fogyasztás, valamint az egyéb kedvezmények - például az ingyenes parkolás - egyre többek számára teszik megfontolandóvá az elektromos jármű beszerzését.

Kühn Patrik, az Arval operációs igazgatója szerint mindezek jelentős összeget tesznek ki: a tisztán elektromos meghajtású autók karbantartási költsége átlagosan 40 százalékkal alacsonyabb a hagyományos belső égésű motorral szerelt járművekénél, míg az üzemanyag-költségkülönbözet figyelembe vételével a megtakarítás akár 60 százalék is lehet.

Megéri elektromos autóra váltani Forrás: APF/F.FOUCHA/Franck Foucha

A flottakezelő szakemberei felhívták a figyelmet arra, hogy fontos a megfelelő szervizháttér megléte, hiszen egy ilyen autó teljesen eltérő beavatkozásokat kíván, és természetesen több töltőállomásra van szükség. E téren azonban jól látható a fejlődés, a technológia pedig egyre kiforrottabbá válik.