A Samsung alkatrészek eladásából fedezte a Note 7-es bukást

samsung galaxy note 7
Vágólapra másolva!
Nem érte nagy veszteség a Samsungot a Note 7-es robbanó aksis okostelefonja miatt, sőt: a cég előzetes adatainak megfelelően három éve nem látott erős negyedévet tudhat maga mögött a dél-koreai gyártó.
Vágólapra másolva!

Január elején az elmúlt három év legnagyobb profitját közölte a Samsung, miután bejelentette, hogy a cég nyeresége 50 százalékkal nőhetett 2016 negyedik negyedévében. A dél-koreai korrupciós botrányba is belekeveredett cég a korábban közölt adatokat megerősítve közölte, hogy

a Samsung üzemi eredménye 9,2 billió dél-koreai von (7,8 milliárd dollár, 2250 milliárd forint) volt 2016 utolsó negyedévében.

A robbanó telefonok ellenére is megugrott a Samsung profitja

Úgy fest, túltette magát a dél-koreai gyártó a Note 7-blama okozta sokkon, ugyanis a Samsung több mint három éve nem ért el akkora profitot, mint 2016 utolsó negyedévében. Az elmúlt három év legnagyobb profitját közölte pénteken a Samsung: a cég nyeresége 50 százalékkal nőhetett 2016 negyedik negyedévében, derült ki a dél-koreai gyártó beszámolójából, amelyet a Reuters ismertetett.

A cég közölte, hogy az üzemi eredményt erősítette az a tény is, hogy az amerikai dollár sokat erősödött a dél-koreai vonnal szemben.

Vitték a kijelzőket és a chipeket

A Mobile World Live tudósítása szerint a Samsung különböző alkatrészek – elsősorban kijelző panelek és memória chipek – eladásával fedezte a Note 7-blama miatti bevételkiesést. Ez pedig olyan jól sikerült, hogy

  • soha nem adtak még el ennyi kijelzőt és memória chipet, ráadásul
  • nemhogy nem lett veszteséges a cég, de igen erős profittal zárták az utolsó negyedévet.

A Samsung korábbi negyedéves előrejelzéseiben azt közölte, hogy

a Note 7 visszahívásai várhatóan 2,1 milliárd dollárral vetik vissza az utolsó negyedéves profitot.

Mint arról korábban az Origo is beszámolt, a gyártó hírnevét az elmúlt időszakban nem csak a robbanó akkuk tépázták meg, de

a Samsung a dél-koreai államfőig érő korrupciós botrányba is belekeveredett.

A tisztségéből felfüggesztett államfő, Pak Kunhje barátnője lányának nyújtott támogatás miatt került a kelet-ázsiai ország legnagyobb vállalata a korrupciós botrány középpontjába.