Már jüan alapú bankkártyát is lehet igényelni Magyarországon

dollár yuan pénz usa kína
HUAIBEI, CHINA - JULY 26: (CHINA OUT) An employee counts money at a branch of Industrial and Commercial Bank of China Limited (ICBC) on July 26, 2011 in Huaibei, Anhui Province of China. According to the China Foreign Exchange Trading System, The Chinese currency, Renminbi (RMB), Tuesday rose 33 basis points from previous trading day to a record high of 6.4470 against the U.S. dollar. (Photo by VCG/VCG via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Kínai jüanban vezetett betéti kártyát bocsát ki a Bak of China. A kártyákat a Bank of China a China UnionPay-jel együttműködve bocsátja ki, és ez lesz az első kínaijüan-kártya Kelet-Közép-Európában – mondta Tien Kuo-li, a Bank of China elnöke.
Vágólapra másolva!

A chipkártyát kezdetben csak magánszemélyek számára a Bank of China (Hungária) Zrt. fiókjaiban értékesítik majd Magyarországon, később elérhető lesz a bank prágai, bécsi és belgrádi irodáiban is.

Forrás: Imaginechina/Xie zhengyi - Imaginechina/Xie Zhengyi

A bankkártyákat Magyarországon, miként az egész világon, a UnionPay logóval ellátott ATM-ek és POS-terminálok fogadják el, továbbá az együttműködésben részt vevő bankok pultjainál is.

A kártyákat magyar forintban és kínai jüanban (renminbi) fogják vezetni. Minden kártyabirtokos igényelhet társkártyát a családtagjai számára.

Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke kiemelte: a Bank of China és az MNB kapcsolata hosszú és konstruktív, a Bank of China által megtett lépések hozzájárulnak a renminbipiac nemzetközi fejlődéséhez.

Emlékeztetett arra, hogy a jegybanki renminbiprogramot 2015-ben hirdette meg a Nemzeti Bank. Az eddigi legjelentősebb eredménynek nevezte, hogy a Bank of China 2015-ben Budapesten nyitotta meg kelet- és közép-európai regionális RMB-klíring központját.