Az adóhatóság jól teljesített

adóbevallás, söralátét. kudarc, kevesen adták be mert bonyolult
Vágólapra másolva!
A teljes adóbevétel 12 792 milliárd forint lett. A kiemelt adónemek bevétele 4 százalékkal, 466 milliárd forinttal nőtt. A költségvetési bevételi előirányzati cél több mint 30 milliárd forinttal túlteljesült. Ezzel a NAV munkatársai teljesítették a negyedik negyedévi prémiumfeltételeket, a prémiumot a két ünnep között számfejtették is számukra.
Vágólapra másolva!

Az online pénztárgép használati kötelezettség tíz szolgáltatás bevonásával bővült.

Január 2-ig 15 553 kódkérelem érkezett az adóhatósághoz,

ebből 8546-ot taxis kért. A január 2-i adatok szerint 12 453 - ebből 6459 hordozható - pénztárgépet üzembe is helyeztek.

A teljes adóbevétel 12 792 milliárd forint volt tavaly Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Hangsúlyozta, azok számára, akik december 31-ig megkérték a kódot a NAV-tól, meg fogják teremteni az állami támogatás igénybevételének lehetőségét, annak jogszabályi környezetét.

Kitért arra is, hogy a NAV munkatársai több mint

és tájékoztatták őket a kötelezettségeikről. Közülük 5500-an jelezték, hogy továbbra is a számlázást választják.

A 2015-ös adóbevételekhez képest is jelentős a bevételek. Tavaly az év első 11 hónapjában 527 milliárd forinttal haladta meg az egy évvel korábban rögzített időszakos adatot.

580 milliárd forinttal több marad a vállalkozásoknál

Idén 580 milliárd forinttal javul a hazai vállalkozások helyzete az adóváltozásoknak köszönhetően, ami a tervezett GDP 1,5 százaléka - mondta Tállai András, a vállalkozásokat érintő idei adóváltozásokról.

Hozzátette, az adóterhelés mértéke a GDP arányában

39-ről 38 százalékra mérséklődik 2017 végére.

A vállalkozói terhek csökkentésével beteljesült az a 2010-ben megfogalmazott kormányzati cél, amelynek a lényege az, hogy Magyarországon olyan gazdasági helyzetet kell teremteni, hogy érdemi köztehercsökkenést lehessen elérni, javítva ezzel az ország és a magyar vállalkozások versenyképességét, növelve a családok életszínvonalát.

Nőttek az adóbevételek

A legnagyobb plusz a társadalombiztosítást megillető befizetéseknél jelentkezett, az itt feljegyzett majdnem 280 milliárd forint többlet keletkezett. Szintén nagyot nőtt a bevétel a társasági adónál, ahol a cégek 11 hónap alatt 200 milliárddal fizettek többet, mint egy évvel korábban - írta a Magyar Idők.