A pénzünket még az egészségünknél is jobban féltjük

A legjobb stresszoldó technikák futás
Vágólapra másolva!
Aggódunk a testi épségünkért, a szeretteinkért, a vagyontárgyainkért, de úgy tűnik, a pénzünket még az egészségünknél is jobban féltjük. A Generali kutatása szerint a nők sokkal jobban aggódnak, mint a férfiak.
Vágólapra másolva!

Legnagyobb félelmeink anyagi károkkal kapcsolatosak, és leginkább a családban bekövetkezett haláleset miatti anyagi bizonytalanságtól tartunk.

Egy 10-es skálán 5,7-es átlag jött ki a válaszadók értékelése alapján.

A családban bekövetkezett halálesetből fakadó anyagi bizonytalanság miatt a nők jobban aggódnak (45 százalék), a férfiaknak viszont csak a 25 százaléka fél.

A sportbaleset a férfiakat aggasztja

Ezt a munkahely elvesztése által okozott anyagi bizonytalanság és lakáskár (5,6), illetve a baleset vagy betegség miatti munkakiesésből adódó anyagi bizonytalanság (5,5) követi a dobogón.

Forrás: Thinkstock

A baleseteken belül leginkább a gyermekeket érintő (29 százalék), illetve a közúti balesetektől (21 százalék) tartanak a magyarok, a sportolás közben elszenvedett sérülés viszont csak keveseket aggaszt (7 százalék).

Utóbbi az egyetlen, amitől a férfiak nagyobb százalékban tartanak, mint a nők, egyébként

a hölgyeket minden jobban aggasztja,

így például különösen a gyermekeket érintő (39 százalék), a közúti (28 százalék), a gyalogos (17 százalék) és a háztartási (17 százalék) balesetek bekövetkezése.

A Generali kutatása szerint biztosítása leginkább a 40 év felettieknek, a felsőfokú végzettségűeknek és a magasabb jövedelemmel bíróknak van. A fiatalabb (18-29 éves) korosztály ennek ellenére nagy arányban kötne a közeljövőben biztosítást: 20 százalékuk életbiztosítást, míg 16 százalékuk lakásbiztosítást tervez.