Kalandos utak miatt bírságolt a versenyhivatal

velencei karnevál
People in masks and costume, Venice Carnival, Venice, Veneto, Italy, Europe
Vágólapra másolva!
Kétmillió forintra büntette a Gazdasági Versenyhivatal a Kaland Travel Kft.-t hiányos tájékoztatás miatt. A cég lényeges információkról nem tájékoztatta az utasokat, például arról, hogy egy-egy program a részvételi díjon felül plusz anyagi megterhelést jelent az utasoknak.
Vágólapra másolva!

A GVH döntése szerint a Kaland Travel 2015. első félévi indulással értékesített több utazási csomagjáról, mint pl. a "8 napos Törökországi körutazás", "Velencei karnevál 4 nap 3 éjszaka") csak az utazási szerződés megkötését követően közölt fontos, kötelezően feltüntetendő információkat a fogyasztókkal.

A velencei karneválra is szervezett utakat a Kaland Travel Forrás: robertharding/Sergio Pitamitz/Sergio Pitamitz

Ilyen volt például, hogy az utazások lényegét adó fakultatív programok és azok ára, a részvételi díjon felül, külön fizetendő tételek (adó, illeték) és azok forintban meghatározott ára, valamint az utazás elindításának feltételéül szabott legalacsonyabb létszám - közölte a GVH.

A meghirdetett programok alapára sem az általánosan alkalmazott fogyasztói ár volt, így a vállalkozás hamisan keltette azt a benyomást, hogy utazásait kedvezményesen lehet igénybe venni – közölte a GVH. Az utazási irodát 2 millió forintra büntették.