120 ezer autós léphet az idén

autópálya FOTÓ ÁLTALÁNOS közlekedési dugó KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY személyautó
Tárnok, 2015. augusztus 7. Torlódó járművek az M7-es autópályán Tárnoknál, miután három autó ütközött Érd térségében 2015. augusztus 7-én. A balesetben többen könnyebben megsérültek. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
A tavalyi 160 ezernél kevesebb, de a várt 100 ezernél 20 ezerrel több autós válthat kötelező biztosítást az idei kampányban a díjak emelkedése és az MKB Biztosító piaci kivonulása miatt.
Vágólapra másolva!

A Világgazdaságnak nyilatkozva Papp Lajos, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) elnöke azt mondta, hogy az idén év közben 25-30 százalékkal emelték a biztosítók a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) díjait.

Az idei év végén már a tavalyinál mintegy 40 ezerrel kevesebben váltanak, mivel egyre kevesebb autósnak esik az év első napjára a biztosítási fordulója, továbbá március óta jogszabály tiltja, hogy a biztosítók az új ügyfeleknek nagyobb kedvezményt adjanak, mint a régieknek.

A dráguló és a jobban dráguló biztosítások között lehet választani Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A Világgazdaság beszámolt arról is, hogy az alkuszok tapasztalatai szerint lanyhul a verseny a kgfb-piacon: a tavalyi 15-ről ugyanis 12-re csökkent a biztosítók száma.

A lap szerint kellemetlen meglepetést okozhat az autósoknak, hogy a biztosítók bevezették a károkozói pótdíjat, amelynek mértéke 15-300 százalék között változhat.